Rezultati iskanja

Domov / Novice in dogodki

Delavnica: TEMELJI STROKOVNE STREŽBE IN TRENDOVSKA PRENOVA LOKALNE KULINARIČNE PONUDBE

Datum in ura dogodka: 18. 4. 2019 od 16:00 do 20:00

Zbirno mesto : Hotel Center, Postojna

Prijavi se na dogodek 2019-04-18 16:00:00 2019-04-18 20:00:00 Europe/Ljubljana Delavnica: TEMELJI STROKOVNE STREŽBE IN TRENDOVSKA PRENOVA LOKALNE KULINARIČNE PONUDBE Hotel Center, Postojna Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Pred pričetkom glavne turistične sezone vas RDO Postojnska jama-Zeleni kras vabi na izobraževalno delavnico na temo strežbe in kulinarike.

Delavnica bo potekala v četrtek, 18. 4. 2019, v restavraciji Hotela Center (Kolodvorska c.1, 6230 Postojna), s pričetkom ob 16.00 in predvidenim zaključkom ob 20.00.  Namenjena je gostinskim ponudnikom, ponudnikom prenočišč oziroma vsem, ki se ukvarjajo s strežbo hrane gostom.

Potrditev pošljite na e-naslov info@zelenikras.si do srede, 17.4.2019.


Program:

16.00 – 18.00 Strežna vsebina: Temelji strokovne strežbe s poudarkom na ureditvi strežnega ambienta (Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, g. Gorazd Halič, g. Tadej Ljubec)

- ureditev strežnega ambienta,
- enostavne rešitve za dekoriranje,
- predstavitev trendov v strežnem ambientu,
-priprava pogrinjkov,
- uvod v gostoljubje (sprejem gosta, posedanje).

18.00 – 18.15 Odmor

18.15 – 20.00 Kulinarična vsebina: Trendovska prenova lokalne kulinarične  ponudbe (Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, ga. Mojca Polak, g. Sebastjan Plevčak)

- sodobni pristopi k prezentaciji krožnika,
- ekonomične rešitve za dekoracijo krožnikov,
- vključevanje lokalnih pridelkov v ponudbo,
- kreativno oblikovanje kulinarične ponudbe za različne oblike gostinske storitve,
- prezentacija priprave jedi z degustacijo.

Prijazno vabljeni!