Rezultati iskanja

Domov / Nastanitve in gostinstvo / Ponudba hrane in pijače

Gostilna in pizzerija Pri Stani ***

APARTMA ***

Ob Gostilni in pizzeriji Pri Stani lahko bivate v eni od petih nastanitvenih enot, prav vse pa so opremljene v prelepem rustikalnem slogu. Trije apartmaji in dve sobi nudijo nastanitev za skupno 17 oseb. Če nas obiščete kot družina ali pa v paru, boste Pri Stani našli nastanitev zase. V vsaki izmed enot je balkon s pogledom na vas, zasebna kopalnica, hladilnik, omara, TV z ravnim zaslonom, posteljnina in brisače, po dogovoru in doplačilu pa boste tudi postreženi z domačimi dnevnimi obroki. Nastanitev je primerna za družine z majhnimi otroki (otr. posteljica, sobe v pritličju), kolesarje (hramba kolesa, prostor za sušenje opreme)…

ŠT. STALNIH LEŽIŠČ

ŠT. DODATNIH LEŽIŠČ

ŠT. OTROŠKIH POSTELJIC

10

7

1

BREZPLAČEN WI-FI
ZAJTRK
plačilo s kreditnimi karticami
PRIPRAVA TOPLIH NAPITKOV V SOBAH
NAJEM KOLES
NAJEM VODNIKA
PRODAJA DOMAČIH IZDELKOV

POSTAJALIŠČE ZA AVTODOME

Postajališče za avtodome in kamp prikolice so Pri Stani uredili leta 2020. Postajališče je na najbolj umaknjenem delu posestva, kjer imajo gostje zasebnost in mir ter čudovit razgled na Slivnico in na del našega presihajočega jezera.

Poskrbljeno je za popolno oskrbo avtodoma, saj je na voljo brezplačna izpraznitev fekalij in odpadne vode ter plačljiva oskrba s pitno vodo in elektriko. Vsem obiskovalcem je WC na voljo 24 ur na dan. Parkirna mesta so velika 10 x 6 m, zato so primerna tudi za večje avtodome. Na postajališču je dovoljeno tudi parkiranje počitniških prikolic.

GOSTILNA IN PIZZERIJA

Uživali boste ob domačih jedeh, pripravljenih po tradicionalnih receptih. Gostilna je odprta vsak dan, razen v ponedeljek, od 10. do 24. ure. Mogoča je tudi rezervacija za manjša slavja, konference, pa tudi za izletne skupine do cca. 80 ljudi. V poletnem času lahko uživate v hrani na letnem vrtu in terasi.

Kapaciteta gostilne je 90 sedišč v notranjosti in dodatnih 50 na dveh letnih vrtovih. Ponudba temelji na jedeh s pridihom domačnosti, s katerimi želijo ohraniti tradicionalno kulinariko regije: hišna jota, kavra (lokalna enolončnica), šefova obara, golaž, pečenica s praženim zeljem…, seveda pa vam postrežejo tudi z drugimi jedmi po naročilu.

OKOLICA

Posestvo, na katerem se danes nahaja gostilna in pizzerija Pri Stani, se ponaša z več kot 100-letno tradicijo gostinskega obrata. Okolica gostilne je urejena in mirna s pripadajočim velikim parkiriščem za goste lokala. Žerovnica je mirna in idilična vasica ob vzhodnem robu Cerkniškega jezera. Ker je to del jezera, ki turistično ni tako obiskan kot na primer severni del (pri Dolenjem Jezeru), boste lahko v miru po neoznačenih potkah odkrivali lepote Cerkniškega polja in uživali v pogledu na cvetoče travnike, ki se razprostirajo daleč naokoli.

AKTIVNOSTI

Poleg sprehajalnih poti po Cerkniškem polju je Žerovnica tudi izvrstno izhodišče za kolesarski izlet okrog Cerkniškega jezera ali do Loške doline, saj je ravno prav umaknjena z glavne prometnice Cerknica-Bloška Polica. Iz apartmajev se boste lahko peš odpravili tudi na bližnji vzpetini – Slivnico (markirana pot vodi iz 1 km oddaljenega Grahovega) ali Križno goro (mimo razvalin gradu Šteberk in Sv. Ane). 

ZNAMENITOSTI V BLIŽINI

Križna gora (1,5 h hoje, slabih 5 km)

Slivnica (2 h hoje, dobrih 5 km)

Križna jama (2 h hoje, 8 km; z avtomobilov po glavni cesti pa 10 min vožnje)

Cerkniško jezero (vzhodni del polja je praktično tik ob objektu, a je bližina same vode zelo odvisna od vodostaja presihajočega jezera; vstopna točka Dolenje Jezero je sicer oddaljena 9 km, vstopna točka Gorenje Jezero pa 5 km).

Značilnosti
 • WI-FI
  WI-FI
   
 • Prepovedano kajenje
  Prepovedano
  kajenje
 • Kava
  Kava
   
 • Kartice
  Kartice
   
 • Najem koles
  Najem koles
   
 • Zajtrk
  Zajtrk
   

Prepustite se razvajanju v idilični notranjski vasici Žerovnica.

Lokacija

Žerovnica 3
1384 Grahovo

+386 1 709 13 00

info@gostilna-pristani.si
http://www.gostilna-pristani.si/