Rezultati iskanja

Domov / Nastanitve in gostinstvo / Ponudba hrane in pijače

Gostišče in pizzerija Furman ***

APARTMA***

Pri Furmanu so v ponudbi 4 sobe in 7 apartmajev. Sobe so lahko 3, 4 ali 4+2 posteljne in apartmaji so v celoti opremljeni z vsem, kar potrebujete za samostojno kuho. Vse sobe so klimatizirane in imajo svojo lastno kopalnico. Če ne želite sami kuhati, pa je v sklopu gostišča tudi restavracija, kjer se jim lahko pridružite pri obilnem zajtrku.

ŠT. stalnih ležišč

ŠT. DODATNIH LEŽIŠČ

ŠT. OTROŠKIH POSTELJIC

32

6

1

BREZPLAČEN WI-FI
zajtrk
plačilo s kreditnimi karticami
najem koles
najem vodnika
HIŠNI LJUBLJENČKI DOBRODOŠLI
PRIPRAVA TOPLIH NAPITKOV V SOBAH
MINI IGRIŠČE ZA OTROKE

KULINARIČNA PONUDBA

Pri Furmanu vam ponujajo številne dobrote od pic do zrezkov in jedi iz žara, solat ter navsezadnje tudi sladic. Od ponedeljka do petka imate v času malic tudi možno izbiro obrokov, ki so tisti dan na meniju in so tudi cenovno bolj ugodni. Uživali boste v domačem ambientu in izvrstnih picah iz krušne peči, tukaj pa je tudi pravi raj za ljubitelje jedi iz žara.

AKTIVNOSTI

Notranjska je zagotovo ena izmed najlepših destinacij za kolesarjenje v Sloveniji. Večino turističnih znamenitosti lahko obiščete s kolesom, pri tem pa ste vedno varni, saj kolesarske poti potekajo skozi številne gozdne in poljske ceste.

Z Rakeka do doline Rakovega Škocjana vodi Kunaverjeva pot, tako da boste to slikovito dolino naravnih mostov lahko obiskali tudi peš. Hladili se boste v senci dreves in uživali v pogledih na približno 40 m visoka Mali in Veliki naravni most.

LOKACIJA, ZGODOVINA

Urejeno in družinam prijazno gostišče se nahaja na Rakeku, le slab kilometer od izvoza Unec iz avtoceste, in v neposredni bližini železniške postaje Rakek. Gostišče se ponaša z dolgoletno tradicijo že iz časa pred 1. svetovno vojno. Začelo se je kot gostilna, kasneje je bila pod njo tudi diskoteka, pred nekaj leti pa je bila stavba temeljito prenovljena in spremenjena v današnje gostišče in pizzerijo. Kljub temu je stavba skozi vsa leta ohranila svoj tradicionalni slog.

 

ZNAMENITOSTI V BLIŽINI

Rakov Škocjan (4 km oziroma 1 h peš po Kunaverjevi poti; 6 km z avtomobilom prek Podskrajnika)

Cerkniško jezero (7 km)

Križna jama (17 km)

Jezerski hram: Muzej Cerkniškega jezera (7 km)

 

Značilnosti
 • WI-FI
  WI-FI
   
 • Telefon
  Telefon
   
 • Prepovedano kajenje
  Prepovedano
  kajenje
 • Kava
  Kava
   
 • Kartice
  Kartice
   
 • Najem koles
  Najem koles
   
 • Domače živali
  Domače živali
   
 • Zajtrk
  Zajtrk
   

Urejeno in družinam prijazno gostišče na Rakeku.

Lokacija

Partizanska cesta 1
1381 Rakek

+386 1 705 11 24 (restavracija)
+386 41 398 548 (apartmaji)

furman.rakek@gmail.com
https://www.guesthousefurman.com/