Rezultati iskanja

Domov / Nastanitve in gostinstvo / Turistične kmetije

Kmetija odprtih vrat Levar

Na kmetiji odprtih vrat Levar vam ponudijo v krušni peči pečen ajdov, orehov, sadni, šunkin, koruzni ali črni kruh. Svinjsko, goveje ali konjsko meso, vse vrste zelenjave in mlečnih izdelkov ter sezonske jedi. Posebne specialitete so obara z ajdovimi žganci, štruklji z domačo skuto in maslom, polnjene telečje prsi ter biskvitna pita. Gospa vam po naročilu speče tudi rojstnodnevno torto. Sprejmejo lahko do petdeset oseb, s seboj pa lahko pripeljete tudi domače živali.

Gospodar Frenk vas po želji z lojtrnikom popelje na voden izlet ob Cerkniškem jezeru, organizira pa tudi konjenice.

Na kmetiji si boste kasneje lahko ogledali še zbirko Od zrna do kruha (od konjske vprege do peke kruha) ali pa zbirko žganih pijač z zelišči, ki jih gospa Jolanda pripravlja po receptih svoje babice.

Značilnosti

V krušni peči pečen ajdov, orehov, sadni, šunkin, koruzni ali črni kruh. Svinjsko, goveje ali konjsko meso, vse vrste zelenjave in mlečnih izdelkov, sezonske jedi, lokalne specialitete, zbirka domačih žganih pijač z zelišči.

Lokacija

Dolenje Jezero 33
1380 Cerknica

+386 (0)1 709 19 14
+386 (0)41 504 375

kmetija.levar@gmail.com