Rezultati iskanja

Domov / Nastanitve in gostinstvo / Turistične kmetije

Kmetija z nastanitvijo Tekavča ograda

Turistična kmetija Tekavča Ograda, na robu presihajočega Cerkniškega jezera, ponuja miren oddih sredi neokrnjene narave. Idealna je za ljubitelje narave, ki iščejo odmik od mestnega življenja. Nahaja se v zaselku Šteberk v vasi Lipsenj, do nastanitve lahko pridete po poteh iz Lipsenja ali Žerovnice. Kmetija združuje zgodovinski čar z ednistvenimi značilnostmi, kot so stara kmečka peč, lesen strop iz leta 1832 in tradicionalno pročelje, ki ga krasi kamnit obok iz leta 1852. 

APARTMAJI ***
Turistična kmetija nudi nastanitev za 19 gostov in ponuja različne možnosti, ki ustrezajo vašim potrebam. Na voljo so vam trije apartmaji za štiri osebe, vsak z lastno kopalnico, jedilnico in hladilnikom. Dva od teh apartmajev sta opremljena tudi s kuhinjo. Poleg apartmajev sta na voljo dvoposteljna soba in petposteljna soba, ki sta ločeni, vendar imata skupno kopalnico.

KAMP 
Na kmetiji Tekavča ograda je na voljo tudi kamp na ravnih in prostornih parcelah. Neposredno ob kampu so na voljo sanitarije in tuši s toplo in hladno vodo. Odločite se lahko tudi za dodatne storitve, kot so električni prilop, žar, dostop do pralnega in sušilnega stroja ter uporaba hladilnika. Na voljo je brezplačen Wi-Fi, v primeru dežja pa je na voljo tudi shramba za kolesa ali motorje. Poleg tega si lahko po predhodni najavi privoščite okusne zajtrke in druge obroke.

ŠT. STALNIH LEŽIŠČ

ŠT. DODATNIH LEŽIŠČ

ŠT. OTROŠKIH POSTELJIC

19

1

/

brezplačen wi-fi
zajtrk
hišni ljubljenčki dobrodošli
najem koles
pralnica
priprava toplih napitkov v sobah
prodaja domačih izdelkov

DOMAČI IZDELKI
Na kmetiji lahko uživate v ekoloških dobrotah, pripravljenih iz domačega sadja, zelenjave in domačih mesnih izdelkov. Na voljo so vam tudi domače mleko, sir, skuta, jogurt in sveža jajca.

Skrbno nabirajo zelišča za pripravo raznovrstnih čajev ter nabirajo različne užitne gobe in gozdne sadeže. S stiskalnico za jabolka izdelujejo jabolčni sok in kis, iz drugih sadežev pa nastajajo okusne marmelade, žganja, različni likerji ali pa jih skrbno posušijo in shranijo za zimske mesece.

ZNAMENITOSTI V BLIŽINI
Križna jama (3 km)
Križna gora (3 km do izhodišča)
Slivnica (8 km do izhodiščne točke v Cerknici)
Cerkniško jezero (13 km)
Center za obiskovalce Cerkniško jezero (13 km)
Jezerski hram: Muzej Cerkniškega jezera (13 km)
Velika Špička (13 km do izhodišča)
Rakov Škocjan (15 km)

Značilnosti
 • WI-FI
  WI-FI
   
 • Pralnica
  Pralnica
   
 • Najem koles
  Najem koles
   
 • Domače živali
  Domače živali
   
 • Zajtrk
  Zajtrk
   

Sprostite se na notranjski kmetiji, obdani s sadovnjaki, travniki in gozdom.

Lokacija

Lipsenj 32
1384 Grahovo

+386 1 709 21 91
+386 51 261 322

tekavca.ograda@gmail.com
http://tekavca-ograda.com/