Rezultati iskanja

Domov / Nastanitve in gostinstvo / Prenočišča

Notranjska hiša *

APARTMA *

Hiša nudi prenočišče v eni sobi, kar pomeni, da v hiši bivate sami. Namestite se lahko v dvoposteljni sobi z raztegljivim kavčem, ki ponuja prostor še za dve dodatni ležišči (za otroke). Vhod v kopalnico je direktno iz sobe. Na voljo imate uporabo celotnega pritličja hiše, v bivanje pa je vključen tudi zajtrk, po dogovoru pa tudi kosilo in večerja.

ŠT. STALNIH LEŽIŠČ

ŠT. DODATNIH LEŽIŠČ

ŠT. OTROŠKIH POSTELJIC

2

2

1

WI-FI
ZAJTRK
PRALNICA
domače živali
PRIPRAVA TOPLIH NAPITKOV V SOBAH
LEŽALNIK NA VRTU
ŠPORTNI REKVIZITI
najem koles
najem vodnika
PRODAJA DOMAČIH IZDELKOV

LOKACIJA, OKOLICA  

Prenovljena tradicionalna podeželska hiša je bila zgrajena leta 1884 in se ponaša kot kulturni spomenik lokalnega pomena, saj je bila nekoč furmanska gostilna in trgovina. Nahaja se v Selščku, Gasparijevi vasi, saj se je tu rodil znan slovenski slikar Maksim Gaspari, kar je v vasi čutiti na vsakem koraku – čez cesto od Notranjske hiše stoji umetnikov kip, na vaških hišah so tablice z njegovimi motivi, v božičnem času si lahko ogledate tudi razstavljene Gasparijeve jaslice v naravni velikosti.

Vas leži tik pod hribom Špička, na južni strani pa se vzpenja coprniška gora Slivnica. V okolici se razprostirajo neobljudeni travniki skupaj s sprehajalnimi potmi, ki ponujajo številne možnosti za sprostitev in rekreacijo.

AKTIVNOSTI IN DOGODKI

V hiši so organizirane občasne razstave, koncerti, predavanja, delavnice in ostali kulturni dogodki. Notranjska hiša poskrbi za dobro počutje, okusno lokalno kulinariko, mnoga doživetja v naravi in ostale aktivnosti kot so: ježa konj, piknik na trati, taborjenje, glamping, krožki ipd. Sicer je Selšček izhodišče za pohod na bližnji Špičko in Slivnico, v bližini sta še označeni Pot po medvedovih stopinjah in Naravoslovna učna pot Menišija. Tudi kolesarji boste prišli na svoj račun, saj je planota Menišija ponuja izvrstne kulise za kolesarske izlete – krajše in daljše, hkrati pa je dovolj odmaknjena od glavnih prometnic, tako da vas se boste lahko v miru odpravili na kolesarjenja proti Rakitni, Blokam ali Vidovski planoti.

ZNAMENITOSTI V BLIŽINI

Špička (pohod z Notranjske hiše do vrha traja c.c.a. 1 h)

Slivnica (pohod z Notranjske hiše do vrha čez Begunje in Brezje traja c.c.a. 2,5h)

Cerkniško jezero (8 km)

Jezerski hram: Muzej Cerkniškega jezera (8 km)

Rakov Škocjan (10 km)

Križna jama (17 km)

 

Rezervacije
Značilnosti
 • WI-FI
  WI-FI
   
 • Pralnica
  Pralnica
   
 • Prepovedano kajenje
  Prepovedano
  kajenje
 • Kava
  Kava
   
 • Najem koles
  Najem koles
   
 • Domače živali
  Domače živali
   
 • Zajtrk
  Zajtrk
   

Preselite se v preteklost v Selščku - Gasparijevi vasi.

Lokacija

Selšček 31
1382 Begunje pri Cerknici

+386 51 381 830
+386 40 863 576

notranjskahisa@gmail.com
https://notranjskahisa.si/