Rezultati iskanja

Domov / Nastanitve in gostinstvo / Prenočišča

Notranjska hiša

Ekskluzivna ponudba, v času covid razmer. Notranjska hiša – tradicionalna podeželska hiša, zgrajena leta 1884, v vaškem jedru vasi Selšček nudi prenočišče v dvoposteljni sobi s kopalnico, za otroke dodatno ležišče na raztegljivem kavču. Na voljo za uporabo je celo pritličje hiše. Nudijo zajtrke, po posebnem dogovoru tudi kosila ali večerje.

V hiši v kuhinji je ohranjen star »šporhet« na drva, izba s krušno pečjo (na Notranjskem ji pravijo hiša), celoten ambient je opremljen s starim pohištvom, staro kredenco, omarami, stene so »valjčkane«, prostor pa lepo dopolnjujejo ohranjeni stari predmeti in stalne razstave izdelkov s krožkov in delavnic, ki se odvijajo v hiši.

V neposredni bližini so prostrani samotni travniki in številne sprehajalne poti.  V bližini je pašnik Obleni, kjer v okviru dodatne ponudbe Notranjske hiše nudijo jahanje konj, taborjenja na prostem, piknik na trati.

Selšček je zelo prepoznaven kot »Gasparijeva vas« - v jedru vasi je postavljen slikarjev doprsni kip, delo akademske kiparke Milene Braniselj, na hišah vaščanov so namesto klasičnih hišnih številk nameščene table z motivi Gasparijevih razglednic in zapisanimi hišnimi imeni. V letu 2020 je vas dobila priznanje s strani Turistične zveze Slovenije za naj vaško jedro. Po vasi vas po dogovoru popelje lokalna turistična vodnica Nataša Mele.

Tik nad Selščkom je hrib Špička, 955 m – priljubljena dobro označena pohodniška točka z razgledom na vse okoliške kraje (čas hoda 45 min), lahko pa se podate na označeno sprehajalno Pot po medvedovih stopinjah, ki poteka po obrobju gozdov (dolžina cca 10 km) ali Meniševsko kolesarko pot iz Bližnje vasi Begunj do Dobca.

Znamenitosti in priljubljene točke v neposredni bližini: Cerkniško jezero, Slivnica, Rakov Škocjan, Bloška planota – zibelka smučanja, Bloško jezero, Vidovski hribi, Grad Snežnik, Križna jama.

Rezervacije
Značilnosti
 • WI-FI
  WI-FI
   
 • Pralnica
  Pralnica
   
 • Prepovedano kajenje
  Prepovedano
  kajenje
 • Kava
  Kava
   
 • Najem koles
  Najem koles
   
 • Domače živali
  Domače živali
   
 • Zajtrk
  Zajtrk
   

Obnovljena stara kmečka hiša v vaškem jedru "Gasparijeve vasi" - Selščka

Lokacija

Selšček 31
1382 Begunje pri Cerknici

+386 51 381 830
+386 40 863 576

notranjskahisa@gmail.com
https://notranjskahisa.si/