Rezultati iskanja

Domov / Nastanitve in gostinstvo / Turistične kmetije

Oštirjeva kmetija ***

APARTMA ***

Oštirjeva kmetija je tipična kmečka hiša z vsemi atributi, ki jih tovrstna hiša mora imeti. V hiši najdete starinski štedilnik, krušno peč in restavrirano staro pohištvo. Zunaj hiše je vrt, kozolec in sadovnjak. Bivanje na Oštirjevi kmetiji pomeni obujanje starih običajev, saj gostje lahko uporabljajo vse prej naštete stvari, kot bi bili sami gospodarji kmetije.

Bivalni prostori so opremljeni z restavriranim pohištvom, v kuhinji pa se nahaja stoletni štedilnik. V krušni peči lahko pečete kruh in z njo ogrevate prostore. Iz bogatega vrta si lahko brezplačno postrežete sami, po želji lahko preživite noč tudi na kozolcu.

ŠT. STALNIH LEŽIŠČ

ŠT. DODATNIH LEŽIŠČ

ŠT. OTROŠKIH POSTELJIC

6

2

1

BREZPLAČEN WI-FI
HIŠNI LJUBLJENČKI DOBRODOŠLI
PRALNICA
PRIPRAVA TOPLIH NAPITKOV V SOBAH
najem koles
najem vodnika
PRODAJA DOMAČIH IZDELKOV

IZDELKI KMETIJE

Na Oštirjevi kmetiji proizvajajo različne vrste živilskih izdelkov za prodajo. Sestavljajo tudi poslovna darila v obliki darilnih paketov iz domačih izdelkov. Nekateri izmed izdelkov so šparglji, mladi česen, ozimni česen, krompir, mlevski izdelki (Kamut – staro egipčansko žito), marmelade in džemi, žgane pijače in še veliko več.

AKTIVNOSTI

»Oštirjevi« imajo za vas pripravljeni tudi dve jezerski poti, ob katerih boste spoznali naravne in etnografske značilnosti notranjske regije, hkrati pa boste pobližje spoznali svetovni fenomen presihajočega jezera. V ponudbi imajo tudi adrenalinsko pot, za vse tiste, ki imate radi avanture in nekonvencionalne pohode. S kmetije se lahko s kolesom po novi kolesarski poti odpravite do Cerkniškega jezera, od koder lahko po makadamskih manj prometnih cestah s kolesom raziskujete eno največjih presihajočih jezer v Evropi. Cestni kolesarji se odpravite proti Menišiji, kjer vas čaka obilica vzponov in spustov po idiličnih ožjih asfaltiranih cestah – proti Blokam, Rakitni, Vidovski planoti…  Pohodniki se lahko kar naravnost s kmetije odpravite na dva notranjska hriba s prelepimi razgledi – 1114 m visoko Slivnico in 955 m visoko Špičko.

LOKACIJA, OKOLICA

Zunaj hiše je velik vrt in sadovnjak ter eden največjih kozolcev v tej regiji, z vodenimi izleti pa si lahko ogledate tudi ostale zanimivosti okolice, kot na primer vodne jame, bruhalnike, požiralnike, razgledne točke ter druge kulturne znamenitosti.

ZNAMENITOSTI V BLIŽINI

Cerkniško jezero (4 km)

Slivnica (pohod iz apartmaja do vrha traja c.c.a. 2 h)

Rakov Škocjan (6 km)

Križna jama (13 km)

Špička (pohod iz apartmaja do vrha traja c.c.a. 2 h)

Jezerski hram: Muzej Cerkniškega jezera (4 km)

Značilnosti
 • WI-FI
  WI-FI
   
 • Pralnica
  Pralnica
   
 • Prepovedano kajenje
  Prepovedano
  kajenje
 • Kava
  Kava
   
 • Najem koles
  Najem koles
   
 • Domače živali
  Domače živali
   

Postanite gospodar tipične slovenske kmečke hiše in se okrepčajte z domačimi pridelki z vrta.

Lokacija

Kamna gorica 9
1380 Cerknica

+386 41 190 910
+386 40 550 371

ostirjeva.kmetija@gmail.com
www.ostirjeva-kmetija.si