Rezultati iskanja

Domov / Nastanitve in gostinstvo / Kampiranje in avtodomi

PZA - Gostilna in pizzerija Pri Stani

Postajališče za avtodome in kamp prikolice so Pri Stani uredili leta 2020. Postajališče je na najbolj umaknjenem delu posestva, kjer imajo gostje zasebnost in mir ter čudovit razgled na Slivnico in na del našega presihajočega jezera.

Poskrbljeno je za popolno oskrbo avtodoma, saj je na voljo brezplačna izpraznitev fekalij in odpadne vode ter plačljiva oskrba s pitno vodo in elektriko. Vsem obiskovalcem je WC na voljo 24 ur na dan. Parkirna mesta so velika 10 x 6 m, zato so primerna tudi za večje avtodome. Na postajališču je dovoljeno tudi parkiranje počitniških prikolic.

ŠTEVILO MEST

ČIŠČENJE

VODA IN ELEKTRIKA

6

DA

DA

WI-FI
hrana in pijača
KARTICE
NAJEM KOLES
NAJEM VODNIKA
PRODAJA DOMAČIH IZDELKOV

Uživali boste lahko tudi ob domačih jedeh, pripravljenih po tradicionalnih receptih. Gostilna je odprta vsak dan v tednu od 10. do 24. ure. V poletnem času lahko uživate v hrani na letnem vrtu in terasi.

Ponudba temelji na jedeh s pridihom domačnosti, s katerimi želijo ohraniti tradicionalno kulinariko regije: hišna jota, kavra (lokalna enolončnica), šefova obara, golaž, pečenica s praženim zeljem…, seveda pa vam postrežejo tudi z drugimi jedmi po naročilu.

OKOLICA

Posestvo, na katerem se danes nahaja gostilna in pizzerija Pri Stani, se ponaša z več kot 100-letno tradicijo gostinskega obrata. Okolica gostilne je urejena in mirna s pripadajočim velikim parkiriščem za goste lokala. Žerovnica je mirna in idilična vasica ob vzhodnem robu Cerkniškega jezera. Ker je to del jezera, ki turistično ni tako obiskan kot na primer severni del (pri Dolenjem Jezeru), boste lahko v miru po neoznačenih potkah odkrivali lepote Cerkniškega polja in uživali v pogledu na cvetoče travnike, ki se razprostirajo daleč naokoli.

AKTIVNOSTI

Poleg sprehajalnih poti po Cerkniškem polju je Žerovnica tudi izvrstno izhodišče za kolesarski izlet okrog Cerkniškega jezera ali do Loške doline, saj je ravno prav umaknjena z glavne prometnice Cerknica-Bloška Polica. Iz apartmajev se boste lahko peš odpravili tudi na bližnji vzpetini – Slivnico (markirana pot vodi iz 1 km oddaljenega Grahovega) ali Križno goro (mimo razvalin gradu Šteberk in Sv. Ane). Če iz Križne gore nadaljujete pot naprej proti Križni jami, si jo ogledate in se nato vrnete nazaj, pa  imate že pravo celodnevno pohodniško-jamsko avanturo.

ZNAMENITOSTI V BLIŽINI

Križna gora (1,5 h hoje, slabih 5 KM)

Slivnica (2 h hoje, dobrih 5 KM)

Križna jama (2 h hoje, 8 KM; z avtomobilov po glavni cesti pa 10 min vožnje)

Cerkniško jezero (vzhodni del polja je praktično tik ob objektu, a je bližina same vode zelo odvisna od vodostaja presihajočega jezera; vstopna točka Dolenje Jezero je sicer oddaljena 9 KM, vstopna točka Gorenje Jezero pa 5 KM).

 

Značilnosti
 • WI-FI
  WI-FI
   
 • Telefon
  Telefon
   
 • Kava
  Kava
   
 • Kartice
  Kartice
   
 • Najem koles
  Najem koles
   
 • Domače živali
  Domače živali
   
 • Zajtrk
  Zajtrk
   

PZA Pri Stani - Žerovnica ima 6 lepo urejenih parkirnih mest za avtodome.

Lokacija

Žerovnica 3
1384 Grahovo

+386 1 709 13 00

info@gostilna-pristani.si
http://www.gostilna-pristani.si/