Rezultati iskanja

Domov / Nastanitve in gostinstvo / Turistične kmetije

Turistična kmetija Logar

Na Kmetiji Logar iz Žerovnice se s turistično ponudbo ukvarjamo že vse od leta 1994. Na območju občine Cerknica smo bili tudi ena izmed prvih kmetij, ki je gostom ponudila pristen stik s kmečkim življenjem, z naravo in domačo hrano. Načelu domačnosti in avtentičnosti sledimo še danes, svojo ponudbo pa tudi ves čas nadgrajujemo in izboljšujemo.

Skupno ponujamo kar 28 ležišč, v 3 zgrajenih objektih. Za urejeno in obnovljeno notranjsko hišo, ki smo jo poimenovali Pri Lunkovih smo prejeli arhitekturno priznanje.

Poleg gostov, ki lahko bivajo v apartmajih za 3 oziroma 5 oseb ali v sobah s kopalnico, pa so pri nas dobrodošli tudi tisti, ki potujejo z avtodomi. V sklopu kmetije imamo namreč na voljo parkirišče za avtodome, turisti pa ob doplačilu lahko uporabljajo tudi elektriko in vodo.

Svoje goste posebej radi razvajamo z domačo hrano, ki jo pridelujemo po ekoloških standardih, predvsem pa z ljubeznijo in spoštovanjem do darov notranjske zemlje in do truda domačega kmeta. V okusu jedi je tako mogoče začutiti domačnost in predanost gospodinje, ki ima za pripravo obrokov svoje skrivnosti. Skrivna sestavina je v receptu za štruklje, s katerimi se na naši kmetiji radi pohvalimo. Gre pa tudi za nadaljevanje vaške tradicije, saj za Žerovnico velja anekdota:
"Če boš pršu, kadar boš pršu, boš dobil pušelček, štrukeljček in še kej druzga…"
In to prav zares. Saj se Kmetija Logar nahaja v osrčju Notranjskega regijskega parka in na dosegu številnih naravnih in kulturnih zanimivosti. Nedaleč stran so Križna gora, Križna jama, Slivnica, Grad Snežnik, pa Cerkniško jezero in Rakov Škocjan. Raznolika narava ponuja številne možnosti za aktivne počitnice, vse od kolesarjenja, pohodništva, jahanja, pa do raziskovanja jam. Vse informacije o možnih aktivnostih dobite ob obisku, nudimo pa vam tudi izposojo koles, s katerimi boste lahko raziskovali čudovito naravo. Potolažimo vas lahko, da tudi, če niste aktiven turist, vam ne bo treba daleč, da bi občutili lepote Cerkniškega. Že na koncu našega vrta se vam bodo oči spočile ob pogledu na prečudovito Cerkniško polje. Atraktivna lokacija, domačnost in tradicionalne jedi so namreč kvalitete Kmetije Logar, na katere stavimo že skoraj dve desetletji.

Vabljeni ste, da s ponudbo prepričamo tudi vas. Sprejemamo predhodna naročila za pogostitve ob različnih priložnostih ter nastanitve z zajtrkom, kosilom in/ali večerjo.
Dobrodošli!

 

Značilnosti
 • WI-FI
  WI-FI
   
 • Pralnica
  Pralnica
   
 • Telefon
  Telefon
   
 • Domače živali
  Domače živali
   
 • Zajtrk
  Zajtrk
   

Enodnevne ali vikend počitnice, nočitve v enem od številnih apartmajev, pridelki z eko certifikatom in pestra izbira tipičnih notranjskih jedi.

Lokacija

Žerovnica 16
1384 Grahovo

+386 (0)1 709 20 71
+386 (0)31 784 232

info@tk-logar.com
http://turisticnakmetijalogar.si/