Rezultati iskanja

Home / News

3. tematski vikend - Pesem ptic

Time of event: 5. 5. 2019 od 09:00 do 12:00

Meeting place : Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Sign up for event 2019-05-05 09:00:00 2019-05-05 12:00:00 Europe/Ljubljana 3. tematski vikend - Pesem ptic Parkirišče ob Dolenjem Jezeru Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

[ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI ODPOVEDANO!]

Veslanje po gladini Cerkniškega jezera in poslušanje ptičjega petja v družbi ornitologinje.

Presihajoče Cerkniško jezero je pravi magnet za ptice. Tu so do zdaj opazovali polovico vseh v Evropi živečih vrst! Spreminjajoča se podoba pokrajine nam v vsakem letnem času nudi svojevrstno priložnost opazovanja ptic pri njihovih vsakdanjih opravilih.

V nedeljo, 5. maja, se bomo na jezero odpravili s čolni in med vožnjo po strugi poslušali zvoke, ki nas bodo obdajali. V družbi ornitologinje Eve Vukelič bomo kot pravi raziskovalci veslali od Rešeta pri Dolenjem Jezeru proti Jamskemu zalivu, kjer vode poniknejo v globino. Ker struga teče ob robu polja, bomo lahko prisluhnili tako gozdnim pticam iz skrivnostnih Javornikov, kot tudi travniškim iz prostranega Cerkniškega polja, hkrati pa nam bodo družbo delale še nekatere vodne ptice.

Ob 9:00 se bomo dobili na parkirišču ob Dolenjem Jezeru, kjer se boste srečali z vodnico. Razporedili se bomo po kanujih in odveslali proti jamskemu zalivu.

Predvideno trajanje izleta: 3 h

Cena: 15,00 € na osebo; otroci do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev brezplačno
Cena vključuje najem kanuja, vesel in rešilnih jopičev, spremstvo kanu inštruktorja, organizacijo, nezgodno zavarovanje in ddv.

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 3. maja, na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.


Brez predhodne najave si lahko ogledate še Muzej Cerkniškega jezera (sobota ob 15:00) in Križno jamo (maja ob sobotah, nedeljah in praznikih ob 11:00 in 15:00, druge dni v tednu ob 15:00). Obe znamenitosti lahko ob predhodnem naročilu seveda obiščete tudi ob drugih terminih.