Rezultati iskanja

Home / News

Drsanje na Cerkniškem jezeru odsvetujemo

Za ta konec tedna meteorologi napovedujejo sončno vreme in tudi delno otoplitev, zato drsanje na nezanesljivi ledeni skorji Cerkniškega jezera odsvetujemo.

Notranjski regijski park, Civilna zaščita in Občina Cerknica ob tem opozarjajo, da območje jezera ni urejeno drsališče, zato se na drsanje na njem podajate izključno na lastno odgovornost, svetujemo pa vam tudi skrajno previdnost.

Cerkniško jezero je presihajoče, vodostaj pod ledeno skorjo niha in s tem zmanjšuje zanesljivost ledene skorje, ki je na naravnih drsališčih že tako ali tako nepredvidljiva in od nas zahteva odgovorno in previdno ravnanje.  

S soncem obsijano zimsko pokrajino Notranjskega parka tako raje izkoristite za sprehode in aktivnosti na trdni podlagi: izberite pohod na coprniško Slivnico in obisk Doma na Slivnici ali katero od drugih urejenih in označenih pohodniških poti.

Odpravite se na potep po Tematski poti Drvošec, kjer se lahko kadarkoli podate na Jezersko dogodivščino. Lahko pa se preizkusite tudi v teku na smučeh na urejeni progi Srebrno jezero – opremo si lahko najamete pri ponudnikih v središču Cerknice.

Vse obiskovalce parka hkrati obveščamo, naj ob obisku dosledno upoštevajo pravila vedenja na zavarovanih območjih.