Rezultati iskanja

Home / Dogodki

Šola preživetja v naravi

sobota 20. 06. 2020

Naučite se, kako izkoristiti raznolikost divjih rastlin za hrano in kako preživite v naravi, če se izgubite in ste brez vsega, na telefonu pa ni signala.

Share

Naučite se preživeti v naravi, če se vam zgodi, da se v njenih brezpotjih izgubite in ste brez vsega, vaš mobilni telefon pa je brez signala!

Fotografija kaže, kako v naravi izdelate vrv

Z izkušenim inštruktorjem preživetja v naravi, Larisom Žurgo, se boste med izletom v gozd ob Cerkniškem jezeru naučili, kako si poiskati hrano in si iz tistega, kar ponuja narava pripraviti hranilen obrok. Izvedeli boste, kako iz vrbovega lubja ali koprive izdelati vrv, kako si za zavetje pred dežjem ali nočjo (brez kupljenih pripomočkov, kot je npr. vrv) naredite stabilen in varen bivak, kako s kresilom prižgete ogenj, kako se skrijete, če vam preti nevarnost in kako se v gozdu orientirate. 

Takole lahko brez vžigalic ali vžigalnika prižgete ogenj

Zbirno mesto: info točka lojtrnik na parkirišču na koncu vasi Dolenje Jezero (Cerknica) ob 10h.

Dogodek traja 3,5 ure.

Udeležba je brezplačna, za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 16. avgusta, na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica).

Vabljeni!


Osnovne informacije dogodka

Date: 20. 6. 2020 - 2020-06-20 10:00:00 2020-06-20 13:00:00 Europe/Ljubljana Šola preživetja v naravi Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Time: 10:00 - 13:00

Location : Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica)

Other events