Rezultati iskanja
Kulturni dom

Kulturni dom

Kulturni dom Cerknica je osrednja kulturna in družabna ustanova v regiji.

V nekdanjem sokolskem domu, ki so ga občani Cerknice prenovili v sodoben kulturni dom z 220 sedeži, organiziramo številne gledališke, glasbene, filmske prireditve, prireditve za otroke, protokolarne prireditve, izobraževanja, delavnice in številne druge aktivnosti, ki bogatijo kulturno krajino Cerknice in regije.

Kulturni dom predstavlja središče kulturnega življenja v Notranjskem regijskem parku, ki obiskovalcem nudi številne možnosti kulturnega udejstvovanja, urejena ploščad pred domom pa omogoča aktivnosti na prostem, kot so koncerti in druge prireditve, prav tako za organizacijo prireditev na prostem uporabljamo številne edinstvene lokacije na območju Notranjskega parka.

Kulturni dom Cerknica je bil prenovljen leta 2006 in odtlej se je na naših odrskih deskah odvilo krepko preko 1500 prireditev različnih žanrov. Sedanja ekipa kulturnega doma je aktivna od leta 2017 na več področjih, v fokusu pa je predvsem zagotavljanje kontinuitete kakovostnega programa na področju glasbe, gledališča, vsebin za otroke in filma. Velik poudarek namenjamo vzgojnim vsebinam ter pridobivanju novih virov za izvedbo inovativnih vsebin. Zavzemamo se za visoke standarde prireditev v sodelovanju z lokalnimi deležniki na področju kulture ter vzgoje in izobraževanja.

Kulturni dom je od leta 2017 član nacionalne mreže kulturnih domov in ustanov Slovenije (KUDUS) in od leta 2019 član Art kino mreže Slovenije.

Več informacij o programu, nakupu vstopnic, najemu storitev Kulturnega doma Cerknica, Splošnih pogojih, ceniku ter ostalem, je na voljo TUKAJ.

KONTAKT:
T: 051 326 576
E: info@kd-cerknica.si

VODJA PRIREDITEV:
Eva Turšič
E: eva.tursic@kd-cerknica.si
T: 031 275 547

TEHNIKA:
Alan Vranič
E: tehnika@kd-cerknica.si
T: 040 803 394

KOORDINATOR DOGODKOV:
Gregor Janežič
E: gregor.janezic@kd-cerknica.si

 

Oglejte si tudi

Center za obiskovalce Cerkniško jezero

Pohodništvo

Hiša izročila