Rezultati iskanja

Domov / Novice in dogodki

Dnevi Notranjskega parka 2019

Preživite predzadnji majski teden (22. 5. – 25. 5.) v čudovitem okolju Notranjskega parka! Tudi letos vas čaka obilo zabave, nepozabnih dogodivščin, aktivnosti in delavnic, namenjenih tako otrokom kot odraslim.

Od srede do petka boste na vrtu za Galerijo Krpan v Cerknici uživali v kinu na prostem, filme bodo popestrili pogovori z različnimi gosti, lahko pa se boste tudi okrepčali z domačimi dobrotami. V soboto, 25. maja, pa bo kot vsako leto na parkirišču ob Cerkniškem jezeru potekal bogat program s številnimi aktivnostmi, stojnicami, izleti in še in še. Proti večeru se bo dogajanje preselilo na ploščad pred kulturnim domom Cerknica, kjer se boste zabavali na koncertu različnih glasbenikov.


SREDA, 22. maj: Kino na prostem

Vrt za Galerijo Krpan, Cerknica

20:30
bojevnica

Islandija, 2018, trajanje: 102 min

četrtek, 23. maj: kino na prostem

Vrt za Galerijo Krpan, Cerknica

19:00
ptice jezer, njihova vrnitev

Slovenija, 2018, trajanje: 54 min

21:00
 
starodavni gozdovi

Litva, 2017, trajanje: 85 min

petek, 24. MAJ: KINO NA PROSTEM

Vrt za Galerijo Krpan, Cerknica

19:00
zemlja, nepozaben dan

Velika Britanija, Kitajska, 2018, trajanje: 95 min

21:00
 
nepoškodovane

Film prikazuje zgodbe o strastnih lokalnih aktivistih, ki v vsakodnevnem življenju bijejo boj za čiste, divje in nezajezene reke na Balkanskem polotoku.

Filmu sledi pogovor s Katarino Mulec, domačinko in eno izmed aktivistk, ki se zavzema za to, da bi reke ostale nepoškodovane. Ob filmu bo mogoče degustirati craft gin iz naših krajev - Chicken valley distillery.

Organizira: Kulturni dom Cerknica
Vstop prost

sobota, 25. MAJ: Osrednja prireditev

Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

8:00
Pohod k podzemlju Velike Karlovice

Odpravili se bomo po poteh arheoloških najdišč, si z jamarji Jamarskega društva Karlovica ogledali vhode jam, v katere vstop sicer ni mogoč. Pot nadaljevali do Velike in Male Karlovice, ostankov gradu Karlovec, Dolenjske glažute in naravnega okna ob Kamojstrniku.

Trajanje: 3h
Izvajalec: Štefka Šebalj (Planinsko društvo Cerknica)

8:00, 9:00 in 10:00
Opazovanje in obročkanje ptic

Ob Cerkniškem jezeru je bilo opaženih blizu tristo vrst ptic. Te si boste lahko pobližje ogledali z daljnogledi in spektivi ter prisostvovali obročkanju.

Trajanje: 1h
Izvajalec: Dare Fekonja (DOPPS)

10:00
Voden kolesarski izlet do Rakovega Škocjana (20 km)

S kolesi bomo spoznavali skrivnosti te slikovite doline, ki je nastala, ko se je udrl strop podzemne jame. Zahtevnost izleta je srednje težka.

Trajanje: 3h
Izvajalec: Mitja Fajdiga (Turistično društvo Rakek)

10:00
barvanje z naravnimi barvili

Z barvili, ki jih ponuja narava, bomo porisali in prebarvali bombažne vrečke.

Izvajalec: Kulturno ekološko društvo Smetumet

11:00
 
Voden sprehod po čebelarski učni poti z degustacijo

Sprehodili se bomo po čebelarski učni poti, kjer nam bo vodnik povedal nekaj o čebelah in čebelarstvu, hkrati si bomo ogledali in tudi okusili izdelke iz medu.

Trajanje: 1,5h
Izvajalec: Janez Dragolič (Čebelarsko društvo Cerknica)

13:00–16:00
Osrednji kulturni program
15:00
kako je nastalo cerkniško jezero, izlet z drevakom

Med vožnjo z drevakom, tradicionalnim čolnom Cerkniškega jezera, boste prisluhnili zgodbi o dveh gradovih in nesrečni ljubezni, ki je botrovala nastanku presihajočega Cerkniškega jezera.

Pripoveduje: Miha Razdrih, cena: 9 € na osebo. Nujne predhodne prijave na tic@notranjski-park.si

14:00–16:00 (na 30 min)
Panoramska vožnja z lojtrnikom

S tradicionalnim vozom s konjsko vprego, ki je nekdaj služil predvsem prevozu trave in sena, se boste popeljali ob Cerkniškem jezeru.

Trajanje: 1 h
Cena: 3 € na osebo

Poleg tega se boste v soboto lahko udeležili zanimivih delavnic, primernih za vse starosti, si čez cel dan izposodili kanuje ali kolesa, se popeljali z drevakom - tradicionalnim čolnom Cerkniškega jezera, se udeležili lokostrelstva, poligona. Sprehodili se boste lahko tudi po doživljajski poti in obiskali 4 različne LIFE delavnice za otroke, ki bodo razporejene v bližini.

Ko vam bo zmanjkalo energije, se boste lahko okrepčali z lokalnimi dobrotami ter si za spomin kupili kak izdelek notranjskih obrtnikov. 

Izhodišče sobotnih aktivnosti je osrednje prizorišče (oder) na prireditvenem prostoru (parkirišče ob koncu vasi Dolenje Jezero).

 


sobota, 25. MAJ: ZAKLJUČNI KONCERT

Ploščad pred Kulturnim domom Cerknica

19:00
voice up,
šlajn
20:30
smaal tokk