Rezultati iskanja

Domov / Novice

10. tematska nedelja - s kolesom po Notranjskem parku

Datum in ura dogodka: 26. 6. 2016 od 09:30 do 16:00

Zbirno mesto : Cerkniško jezero

Prijavi se na dogodek 2016-06-26 09:30:00 2016-06-26 16:00:00 Europe/Ljubljana 10. tematska nedelja - s kolesom po Notranjskem parku Cerkniško jezero Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Z izletom bomo pričeli ob 9:30 pri lojtrniku na parkirišču ob vasi Dolenje Jezero. Odpeljali se bomo nazaj v vas Dolenje Jezero in se od tam po polju odpravili proti Dolenji vasi. Zapeljali se bomo skozi vasico in pot nadaljevali proti Rakovem Škocjanu. Pred vasjo Zelše bomo zagledali majhno, vendar hkrati izjemno akustično Zelško cerkev. Sledil bo najtežji vzpon našega izleta, ko se bomo povzpeli v Rakov Škocjan. Po krajših postankih pri Malem naravnem mostu in Velikem naravnem mostu bo sledil daljši postanek za malico, ki jo boste imeli s seboj. Sledila bo pot nazaj, ki bo do vasi Zelše enaka. Tam bomo zavili k vznožju Javornikov in se nad požiralniki odpeljali proti Ribiškemu kotu. Na levi strani se nam bo odpiral pogled na Cerkniško polje z jezerom in Cerknico ter Slivnico v ozadju. Po nasipu se bomo vrnili do izhodiščne točke.

Kolesarski izlet bo tako združil dve lepoti Notranjske – Cerkniško jezero in Rakov Škocjan.

Izlet je primeren za vsakega, ki kdaj pa kdaj zavrti kolesarska pedala, in bo trajal približno 2-3 ure.

Kolo in kolesarsko opremo si lahko izposodite tudi na izhodiščni točki izleta, vsak udeleženec pa prejme tudi kolesarsko karto Notranjske.

Cena za voden izlet: 3,00 €. Udeleženci izleta, ki ne boste imeli svojega kolesa, si ga boste lahko sposodili po promocijski ceni 5,00 € (sicer cena najema za tri ure znaša 8,00 €).


Vse obiskovalce okolice Cerkniškega jezera pa kot vedno vabimo še v muzej Jezerski hram (sobota ob 15:00), Križno jamo (sobota in nedelja ob 15:00), na vožnjo s kanujem ali drevakom, na kosilo na turistično kmetijo, pa še kaj bi se našlo.