Rezultati iskanja

Domov / Novice

11. Tematska nedelja - Dan na Menišiji, izlet s kanuji

Datum in ura dogodka: 3. 7. 2016 od 09:00 do 18:00

Zbirno mesto : Cerkniško jezero

Prijavi se na dogodek 2016-07-03 09:00:00 2016-07-03 18:00:00 Europe/Ljubljana 11. Tematska nedelja - Dan na Menišiji, izlet s kanuji Cerkniško jezero Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Celodnevna pustolovščina na Menišiji, gozdnati kraški planoti nad Cerkniškim poljem ali pa izlet s kanuji po Cerkniškem jezeru - vode je še dovolj!


Dan na Menišiji

Ob 10:00 Zbor na parkirišču ob jezeru, od koder se bomo z vozili odpeljali na Menišijo, kjer vas pričakuje dobrodošlica.

Predvidoma okrog 10:30 se boste pri Škrljevih v Begunjah seznanili z zanimivimi podrobnostmi iz dnevnika kranjske čebele ter si v virtualnem in steklenem panju ogledali urejenost čebelje družine. Zanimivo za vse generacije! Z zgodbo o Turkih in čebelah bomo …

... okrog 11:45 vstopili v viteško življenje. Sledi namreč dvoboj vitezov, ki se bosta potegovala za medeni poljub grajske princese. Vabljeni, da pri  igri sodelujete tudi obiskovalci, ki boste imeli ob zaključku priložnost potehtati viteško opremo, si nadeti oklep ter se seznaniti z življenjem vitezov. Možnost nakupa prav posebnega spominka.

Okrog 13:00 si boste na lokaciji lahko privoščili lahko kosilo. Cena: 6,00 € odrasli, 3,00 € otroci.

Po kosilu, predvidoma s pričetkom okrog 14:00, sledijo različne igre (pastirske, kmečke, družabne), na katerih bodo zmagovalci prejeli simbolična darilca.

Ob 15:30 se peš odpravimo proti Ranču Modra griva, kjer bomo predvidoma… 

... ob 16:00  ob šotoru tipiju prisluhnili predstavitvi sonaravne konjereje ter odprtega hleva »lauf štale«, ki jo za ta dan pripravlja Društvo Modra griva. Ogledali si bomo prikaz brušenja kopit – naravni trim ter sodelovali pri prikazu sedmih iger. V živo bomo občudovali jahanje na naravni način, ljubitelji jahanja pa za pokušino to poskusili tudi sami. Ob doplačilu jahanje po dogovoru. Možnost nakupa spominkov.

Tematska nedelja se uradno zaključi ob 18:00, lahko pa z nami ostanete do konca. Sledi namreč taborijada – druženje ob ognju do večernih ur. Poskrbeli bomo, da boste v dobri družbi na ognju pekli twist in se zabavali 100/h!Dogodek je odprt za vse, ki bi želeli večer preživeti na drugačen način!

Prispevek za organizacijo dogodka znaša 8,00 € odrasli in 5,00 € otroci.


S kanuji po Cerkniškem jezeru

Zbor udeležencev ob 8.00 uri na parkirišču v Dolenjem Jezeru, ureditev prijave in prevzem opreme. Po ureditvi uvodnih formalnosti sledi vožnja s kanuji v spremstvu vodnika iz Vodonosa do Goričice, kjer naredimo krajši postanek za ogled čebelnjaka. Sledi vožnja do Suhadolice, postanek za ogled vhoda v jamo. Zatem sledi plovba mimo Ušive loke do jamskega zaliva, kjer naredimo postanek za malico iz nahrbtnika in si ogledamo vhod v Veliko Karlovico. Vzpeli se bomo tudi do razgledne točke, kjer se nam odpre lep razgled na jamski zaliv in Cerkniško polje. Sledi povratek proti Rešetu. Ob poti naredimo še postanek za kopanje. Predviden prihod v Rešeto okrog 13. ure.

V primeru zelo slabega vremena izlet odpade.

Cena izleta: 20,00 € na osebo
Cena vključuje: najem kanuja, veslo, rešilni jopič, organizacijo in vodenje izleta, oglede po programu, nezgodno zavarovanje in ddv.
Otroci do 12. leta (v spremstvu dveh odraslih) na 3. sedežu v kanuju brezplačno.

Priporočamo primerno obleko in obutev za poldnevno čolnarjenje. Ne pozabite na malico in kopalno opremo.
Prijave so zaradi omejenega števila udeležencev obvezne. Sprejema jih Tur servis Cerknica, po telefonu (01 70 50 560 ali 051 307 680) ali mailu (info@tur-servis.si) oz. v agenciji. Sprejemamo jih do zapolnitve prostih mest.


Medtem si boste ob jezeru še vedno lahko sposodili kolesa in kanuje ali se zapeljali na vožnjo z drevakom. Lahko pa se boste le ustavili in pridobili več informacij o našem okolju. V soboto ob 15:00 bo odprt še Muzej Cerkniškega jezera, z julijem pa se pričenja tudi poletni urnik Križne jame. Odprta bo vsak dan ob 11:00, 13:00, 15:00 in 17:00!


Vabljeni v Notranjski park!