Rezultati iskanja

Domov / Novice

11. tematska nedelja - Ribiški dan

Datum in ura dogodka: 1. 7. 2018 od 08:00 do 11:00

Zbirno mesto : Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Prijavi se na dogodek 2018-07-01 08:00:00 2018-07-01 11:00:00 Europe/Ljubljana 11. tematska nedelja - Ribiški dan Parkirišče ob Dolenjem Jezeru Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

ZARADI PREVISOKEGA VODOSTAJA JE AKTIVNOST ODPOVEDANA, PREDVIDOMA BO PRESTAVLJENA NA DRUG DATUM. VEČ O AKTIVNOSTIH OB TEMATSKIH NEDELJAH NAJDETE TU.


1. julija se prične sezona lova na linja oziroma "šlajna", kot mu pravijo domačini. Člani ribiške družine Cerknica vas vabijo, da se jim pridružite in izveste več o delovanju ribiške družine, tehnikah ribolova, na koncu pa se v ribolovu preizkusite tudi sami.

 Dobimo se v nedeljo, 1. 7., ob 8:00 na parkirišču ob Dolenjem Jezeru. Vodja mladinske sekcije ribiške družine Cerknica vam bo na kratko predstavil delovanje ribičev, nato pa se boste (peš) odpravili do Rešeta, kjer boste spoznali različne tehnike ribolova, opremo, omejitve, pravilnik o športnem ribolovu itd. Sledita dve uri ribolova, pri čemer boste ujete ribe izpustili nazaj v jezero. Če boste želeli, se boste lahko tudi včlanili v Ribiško družino Cerknica. 

Aktivnost je brezplačna!

Obvezne prijave na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 do četrtka, 28. junija. 

S seboj imejte osnovno ribiško opremo (palico in laks; za vabe poskrbi ribiška družina). Če je nimate, to sporočite ob prijavi, da jo lahko organizator dejavnosti pravočasno zagotovi.

O zgodovini ribištva na Cerkniškem jezeru.