Rezultati iskanja

Domov / Novice

13. tematska nedelja - Dan na Menišiji

Datum in ura dogodka: 30. 7. 2017 od 10:00 do 18:00

Zbirno mesto : Parkirišče ob Cerkniškem jezeru

Prijavi se na dogodek 2017-07-30 10:00:00 2017-07-30 18:00:00 Europe/Ljubljana 13. tematska nedelja - Dan na Menišiji Parkirišče ob Cerkniškem jezeru Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ob 10:00 se zberemo na parkirišču ob Cerkniškem jezeru, od koder se z vozili odpeljemo na Menišijo, kjer Vas pričakuje dobrodošlica.

Predvidoma okrog 10:30 se boste pri Škrljevih v Begunjah seznanili z zgodovino in življenjem čebele, si v virtualnem panju ogledali urejenost čebelje družine in še mnogo več… Zanimivo za vse generacije!

Okrog 11:45 bomo vstopili v srednji vek, se srečali in družili z vitezi... Okrog 13. ure sledi manjši prigrizek, z ostalim pa se pustite presenetiti.

Predvidoma okrog 15. ure se peš odpravimo proti Ranču Modra griva, kjer bodo v organizaciji Društva Modra griva predstavljeni sonaravna konjereja ter odprti hlev »lauf štala«. Ogledali si bomo tudi prikaz brušenja kopit – naravni trim ter sodelovali pri prikazu sedmih iger. V živo bomo občudovali jahanje na naravni način, ljubitelji jahanja pa za pokušino to poskusili tudi sami. Ob doplačilu jahanje po dogovoru.

Tematska nedelja se uradno zaključi ob 18:00, lahko pa z nami ostanete tudi dlje.

Opomba organizatorja: ure v programu služijo zgolj za orientacijo in so informativnega značaja. Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Ob zanimanju smo pripravljeni dogodek ponoviti za najavljene zaključene skupine.

Izhodišče: parkirišče ob Cerkniškem jezeru na koncu vasi Dolenje Jezero
Ura: 10:00
Prispevek za organizacijo dogodka znaša 7 € odrasli in 3 € otroci.


V soboto ob 15:00 si lahko ogledate še Muzej Cerkniškega jezeraKrižno jamo pa lahko v juliju in avgustu obiščete vsak dan ob 11h, 13h, 15h in 17h.


Na Notranjskem parku že tretjo sezono zapored nadaljujemo s tematskimi nedeljami ob Cerkniškem jezeru. Ob koncih tedna turistično informacijski center prestavljamo na lojtrni voz ob Cerkniško jezero (na parkirišče ob koncu vasi Dolenje Jezero). Tu so ob lepem vremenu vsako soboto in nedeljo do konca septembra med 9:00 in 17:00 obiskovalcem na voljo informacije, letaki, spominki, izposoja koles...


Drugačna aktivnost vsak teden! Okviren razpored si lahko ogledate TUKAJ