Rezultati iskanja

Domov / Novice

16. tematska nedelja - kolesarjenje po Notranjskem parku

Datum in ura dogodka: 7. 8. 2016 od 09:30 do 13:00

Zbirno mesto : Cerkniško jezero

Prijavi se na dogodek 2016-08-07 09:30:00 2016-08-07 13:00:00 Europe/Ljubljana 16. tematska nedelja - kolesarjenje po Notranjskem parku Cerkniško jezero Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Z izletom bomo pričeli ob 9:30 pri lojtrniku na parkirišču ob vasi Dolenje Jezero. Ob jezeru se bomo odpeljali naprej proti Ribiškemu kotu, kjer bomo zavili desno navzgor in se pod Javorniki peljali proti Dolenji vasi. Na desni strani se nam bo odpiral pogled na Cerkniško polje z jezerom in Cerknico ter Slivnico v ozadju. Pri razgledni točki bomo zavili proti Rakovemu Škocjanu, kjer bo po krajših postankih pri Malem naravnem mostu in Velikem naravnem mostu sledil daljši postanek za malico, ki jo boste imeli s seboj. Sledila bo pot nazaj do vasi Zelše in proti Dolenji vasi. Tam se bomo ustavili na srečanju Dolenjih vasi, o katerem si lahko več preberete spodaj, na prireditvi pa boste lahko prisostvovali tudi blagoslovu koles. Ker izhodišče ni več daleč, si boste tu lahko privoščili konkretnejši postanek, če pa se vam bo mudilo, se boste lahko po položni poti kmalu vrnili na 3 km oddaljeno izhodišče v Dolenje Jezero.

Kolesarski izlet bo tako združil dve lepoti Notranjske – Cerkniško jezero in Rakov Škocjan.

Izlet je primeren za vsakega, ki kdaj pa kdaj zavrti kolesarska pedala, in bo trajal približno 2-3 ure.

Kolo in kolesarsko opremo si lahko izposodite tudi na izhodiščni točki izleta, vsak udeleženec pa prejme tudi kolesarsko karto Notranjske.

Cena za voden izlet: 3,00 €. Udeleženci izleta, ki ne boste imeli svojega kolesa, si ga boste lahko sposodili po promocijski ceni 5,00 € (sicer cena najema za tri ure znaša 8,00 €).


Tretje vseslovensko srečanje Dolenjih vasi

Srečanje bo potekalo v nedeljo, 7. avgusta, ko je v Dolenji vasi pri Cerknici žegnanje v čast zavetniku vasi sv. Lovrencu, 4oo. obletnici cerkve in njene obnove. Program se bo pričel ob 11:00 pri cerkvi v Dolenji vasi, kasneje pa se bo prizorišče premaknilo pred prostore društva Lovrenc med Dolenjo vasjo in Zelšami.

Okvirni program pred cerkvijo in na prireditvenem prostoru posestva Lovrenc v Dolenji vasi pri Cerknici:
• žegnanjska maša v cerkvi sv. Lovrenca ob 11 uri s pogostitvijo
• tradicionalni blagoslov koles pred cerkvijo
• druženje na prireditvenem prostoru in ob stojnicah Dolenjih vasi, ki se predstavijo s tradicionalno hrano in pijačo
• vožnje z lojtrnikom z ogledom jezera in vasi
• uradno odprtje muzeja 5.dragonskemu polku in prenočišč
• filmska predstavitev vasi, ogled razglednega stolpa in Hiše izročila
• srednjeveška igra »sojenje Veroniki Deseniški« v izvedbi Društva Lovrenc

Srečanje bo potekalo v vsakem vremenu. Vabljeni!


Ne pozabite, da si lahko julija in avgusta Križno jamo lahko ogledate vsak dan ob 11:00, 13:00, 15:00 in 17:00. Tudi Muzej Cerkniškega jezera obratuje od ponedeljka do sobote, urnik si lahko ogledate TUKAJ. Žal izposoja kanujev zaradi prenizkega vodostaja ni več mogoča, še vedno pa se lahko odpravite na krajši ali daljši sprehod, si privoščite kosilo ali pa se odpravite na kolesarski izlet.

Vabljeni! V soboto, nedeljo ali pa katerikoli drug dan!