Rezultati iskanja

Domov / Novice

19. tematska nedelja – od Šteberka do Karlovce

Datum in ura dogodka: 10. 9. 2017 od 09:00 do 16:00

Zbirno mesto : Podšteberk, Lipsenj

Prijavi se na dogodek 2017-09-10 09:00:00 2017-09-10 16:00:00 Europe/Ljubljana 19. tematska nedelja – od Šteberka do Karlovce Podšteberk, Lipsenj Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Turistično društvo Cerkniško jezero vas vabi na 4. pohod »Od Šteberka do Karlovce«, s katerim vam želimo predstaviti pot od gradu Šteberk do gradu Karlovec in požiralne jame Velika Karlovica. S pohodom želimo obuditi pripovedko o nastanku Cerkniškega jezera. Po ljudskem izročilu je dolino, ki prekriva Cerkniško jezero, poplavil povodni mož, da bi pomagal zaljubljenemu Šteberčanu, saj mu je Karlovčan obljubil roko svoje hčere, če bo po njo lahko prišel s čolnom.

Pričetek pohoda je ob 9. uri v Podšteberku, ki je uradno del vasi Lipsenj, pot je dolga približno 21 km, hoje je za 6 ur, s postanki pa nekoliko dlje. Zaključek pohoda je v Dolenji vasi v prostorih društva Lovrenc, društva ljubiteljev narave, konj in tradicije iz Dolenje vasi. Pot poteka okrog Cerkniškega jezera po gozdnih vlakah in cestah, žal pa se nismo mogli izogniti asfaltni cesti (s presledki pribl. 4 km). Na celotni poti boste spoznavali naselbinsko, stavbno, sakralno in tehnično dediščino dežele ob Cerkniškem jezeru, kot tudi samo Cerkniško jezero, ki nam vsak dan nudi drugačno sliko.

Ob poti bo na treh mestih pogostitev in na zaključku malica.

Do parkiranih vozil na izhodišču bo vozil avtobus.

Prispevek za odrasle je 10 €, za otroke brezplačno.

Poleg navedenega udeleženci prejmejo še spominek, s prispevkom se krije tudi nezgodno zavarovanje.

Krajši pohod se bo pričel ob 11. uri v Ribiškem kotu, 1 km oddaljen od vasi Dolenje Jezero, parkirišče je ob poti na koncu vasi. Hoje je za dve uri do zaključka v Dolenji vasi. Prispevek za odrasle je 8 €, za otroke brezplačno, udeleženci prejmejo spominek, pogostitev in malico, prevoz do parkiranih vozil, nezgodno zavarovanje.

Štartnino boste lahko poravnali pred pričetkom pohoda.

Na dan pohoda upamo na sončno vreme, da nam »slivniške čarovnice« ne bodo ponagajale z dežjem, kajti v primeru dežja pohod odpade.

Za večje skupine so zaželene prijave na e-naslov tic@notranjski-park.si ali na telefonsko številko 01 709 36 36.

Ne pozabite na primerna oblačila in predvsem obutev!


V soboto ob 15:00 si lahko ogledate še Muzej Cerkniškega jezeraKrižno jamo pa lahko v septembru obiščete vsak dan ob 11h, 13h in 15h.


Na Notranjskem parku že tretjo sezono zapored nadaljujemo s tematskimi nedeljami ob Cerkniškem jezeru. Ob koncih tedna turistično informacijski center prestavljamo na lojtrni voz ob Cerkniško jezero (na parkirišče ob koncu vasi Dolenje Jezero). Tu so ob lepem vremenu vsako soboto in nedeljo do konca septembra med 9:00 in 17:00 obiskovalcem na voljo informacije, letaki, spominki, izposoja koles...


Drugačna aktivnost vsak teden! Okviren razpored si lahko ogledate TUKAJ