Rezultati iskanja

Domov / Novice

19. tematska nedelja - preživetje v naravi

Datum in ura dogodka: 28. 8. 2016 od 10:00 do 14:00

Zbirno mesto : Mali naravni most, Rakov Škocjan

Prijavi se na dogodek 2016-08-28 10:00:00 2016-08-28 14:00:00 Europe/Ljubljana 19. tematska nedelja - preživetje v naravi Mali naravni most, Rakov Škocjan Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Na tokratni tematski nedelji se vam ponuja priložnost, da nekaj ur preživite v družbi Braneta Červeka, certificiranega inštruktorja preživetja v naravi, ki že več kot 25 let najrazličnejše skupine ljudi uči veščin preživetja v naravi. Njegova S.S.F.N. (The School of survival from nature) ponuja tako programe za otroke kot tudi treninge preživetja za vojaške sile, saj je sodeloval že z vojskami ZDA, Velike Britanije, Avstralije in Francije.

Na tematski nedelji bo v idiličnem okolju Rakovega Škocjana svoje znanje nudil vam. Na programu, ki je primeren tudi za družinski obisk, bomo spoznali:

- Tehniko netenja ognja na primitiven način z materiali, ki jih najdemo v naravi
- Koristne rastline, ki jih najdemo v našem okolju
- Izdelava vrvi
- Kuhanje čaja in divje kave
- Pečenje divjega kruha

 Dobimo se v nedeljo, 28. 8., ob 10:00 ob Malem naravnem mostu v Rakovem Škocjanu. S seboj imejte menažke za kuhanje čaja in kave ter seveda primerno obleko in obutev. Na tematski nedelji se programa udeležite po promocijski ceni 10,00 € na osebo, aktivnosti pa bodo trajale okrog tri ure in pol. Priporočamo predhodno prijavo na tic@notranjski-park.si.

Vabljeni!


Ne pozabite, da si lahko avgusta Križno jamo lahko ogledate vsak dan ob 11:00, 13:00, 15:00 in 17:00. Tudi Muzej Cerkniškega jezera obratuje od ponedeljka do sobote, urnik si lahko ogledate TUKAJ. Izposoja kanujev zaradi prenizkega vodostaja ni več mogoča, še vedno pa se lahko odpravite na krajši ali daljši sprehod, si privoščite kosilo ali pa se odpravite na kolesarski izlet. Če kolesa nimate, si ga lahko sposodite na info točki na Dolenjem Jezeru.

Se vidimo!