Rezultati iskanja

Domov / Novice

[ODPOVEDANO] 19. tematska nedelja - ribiški dan

Datum in ura dogodka: 2. 9. 2018 od 08:00 do 11:00

Zbirno mesto : Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Prijavi se na dogodek 2018-09-02 08:00:00 2018-09-02 11:00:00 Europe/Ljubljana [ODPOVEDANO] 19. tematska nedelja - ribiški dan Parkirišče ob Dolenjem Jezeru Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

[ODPOVEDANO ZARADI SLABEGA VREMENA]

Člani ribiške družine Cerknica vas vabijo, da se jim pridružite in izveste več o delovanju ribiške družine, tehnikah ribolova, na koncu pa se v ribolovu preizkusite tudi sami. Lovili bomo linja oziroma "šlajna". Sezona lova na to ribo se je sicer pričela 1. julija, a smo takratno aktivnost zaradi previsokega vodostaja prestavili na začetek septembra.

 Dobimo se v nedeljo, 2. 9., ob 8:00 na parkirišču ob Dolenjem Jezeru. Vodja mladinske sekcije ribiške družine Cerknica vam bo na kratko predstavil delovanje ribičev, nato pa se boste (peš) odpravili do Rešeta, kjer boste spoznali različne tehnike ribolova, opremo, omejitve, pravilnik o športnem ribolovu itd. Sledita dve uri ribolova, pri čemer boste ujete ribe izpustili nazaj v jezero. Če boste želeli, se boste lahko tudi včlanili v Ribiško družino Cerknica. 

Aktivnost je brezplačna!

Obvezne prijave na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 do četrtka, 30. avgusta. 

S seboj imejte osnovno ribiško opremo (palico in laks; za vabe poskrbi ribiška družina). Če je nimate, to sporočite ob prijavi, da jo lahko organizator dejavnosti pravočasno zagotovi.

O zgodovini ribištva na Cerkniškem jezeru.