Rezultati iskanja

Domov / Novice

21. tematska nedelja – ptice in rastline Notranjskega parka

Datum in ura dogodka: 24. 9. 2017 od 09:00 do 13:00

Zbirno mesto : Cerkniško jezero

Prijavi se na dogodek 2017-09-24 09:00:00 2017-09-24 13:00:00 Europe/Ljubljana 21. tematska nedelja – ptice in rastline Notranjskega parka Cerkniško jezero Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Čaka nas še zadnja tematska nedelja letos. Tokrat boste lahko uživali na več aktivnostih - ob 9:00 opazovanje ptic, ob 11:00 pa se boste spoznali z uporabnimi rastlinami Notranjskega parka. Pa ne pozabite še na Križno jamo, v soboto pa na Muzej Cerkniškega jezera.


Ob Cerkniškem jezeru je bilo opaženih blizu tristo vrst ptic, kar predstavlja polovico vrst, ki živi v Evropi! V sklopu aktivnosti si boste ptice z daljnogledi in spektivi lahko pobližje ogledali in izvedeli več o njih.

Trajanje izleta: od 9:00 do 11:00 (približno 2 h)
Izhodišče: parkirišče ob Cerkniškem jezeru
Cena vodenja: 3,00 € na osebo
Vodnica: Marjeta Cvetko


Prejšnja tematska nedelja, uporabne rastline Notranjskega parka, je odpadla zaradi slabega vremena, tako da bomo etno botanični sprehod izvedli 24. septembra ob 11:00, torej po opazovanju ptic.

Ljudje so se skozi čas naučili, da jim narava ponuja marsikaj, če si to le znajo poiskati. Na sprehodu ob Cerkniškem jezeru bomo spoznali rastline, ki so stoletja pomagale ljudem pri vsakodnevnih opravilih, pri lajšanju zdravstvenih težav, v kuhinji itd. V spremstvu vodnika se boste podali ob največje kraško presihajoče jezero v Evropi in se na etno-botaničnem sprehodu spoznali z nekaterimi uporabnimi rastlinami, ki jih lahko uporabimo za hrano, lajšanje zdravstvenih težav ali pa si iz njih naredimo uporabne predmete.

Trajanje izleta: od 11:00 do 13:00 (približno 2 h)
Izhodišče: parkirišče ob Cerkniškem jezeru
Cena vodenja: 3,00 € na osebo
Vodnik: Marko Cvetko, univ. dipl. inž. agronomije


V soboto ob 15:00 si lahko ogledate še Muzej Cerkniškega jezeraKrižno jamo pa lahko v septembru obiščete vsak dan ob 11h, 13h in 15h.


Na Notranjskem parku že tretjo sezono zapored nadaljujemo s tematskimi nedeljami ob Cerkniškem jezeru. Ob koncih tedna turistično informacijski center prestavljamo na lojtrni voz ob Cerkniško jezero (na parkirišče ob koncu vasi Dolenje Jezero). Tu so ob lepem vremenu vsako soboto in nedeljo do konca septembra med 9:00 in 17:00 obiskovalcem na voljo informacije, letaki, spominki, izposoja koles...


Drugačna aktivnost vsak teden! Okviren razpored si lahko ogledate TUKAJ