Rezultati iskanja

Domov / Novice

23. tematska nedelja - Cerkniško jezero, kot ga še ne poznate

Datum in ura dogodka: 30. 9. 2018 od 09:00 do 12:00

Zbirno mesto : parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Prijavi se na dogodek 2018-09-30 09:00:00 2018-09-30 12:00:00 Europe/Ljubljana 23. tematska nedelja - Cerkniško jezero, kot ga še ne poznate parkirišče ob Dolenjem Jezeru Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Na zadnji tematski nedelji v letu 2018 vas čaka voden sprehod ob Cerkniškem jezeru. Vodnik vam bo pokazal bolj in manj znane kotičke in posebnosti presihajočega jezera, ki bi vam ob sprehodu v lastni režiji najverjetneje ostali skriti.

V vsakem primeru se dobimo na parkirišču ob Dolenjem Jezeru, kam pa bo pot vodila od zbirnega mesta, bo odvisno od količine vode v jezeru. Ob jesenskem deževju se nivo gladine namreč spreminja iz ure v uro!

Zbor: ob 9:00 na parkirišču ob Dolenjem Jezeru
Cena: 3,00 €, otroci brezplačno
Vodnik: Janez Zakrajšek
Predvideno trajanje: 2 do 3 ure

Ob 14:00 ste vabljeni tudi na okraševanje dreves z rožnatimi pleteninami. Okraševali boste skupaj s članicami kulturne sekcije Jezerska tršca! Dogodek predstavlja uvod v rožnati oktober, mesec ozaveščanja o raku dojke, ko z različnimi dogodki širšo javnost ozaveščamo o pomenu zdravega načina življenja.


Na Notranjskem parku že četrto sezono zapored nadaljujemo s tematskimi nedeljami ob Cerkniškem jezeru. Ob koncih tedna turistično informacijski center prestavljamo na lojtrni voz ob Cerkniško jezero (na parkirišče ob koncu vasi Dolenje Jezero). Tu so ob lepem vremenu vsako soboto in nedeljo do konca septembra med 9:00 in 17:00 obiskovalcem na voljo informacije, letaki, spominki, izposoja koles...


Drugačna aktivnost vsak teden! Okviren razpored si lahko ogledate TUKAJ