Rezultati iskanja

Domov / Novice

23. Tematska nedelja - Reka mnogih imen

Datum in ura dogodka: 25. 9. 2016 od 09:30 do 15:00

Zbirno mesto : Dolenje Jezero

Prijavi se na dogodek 2016-09-25 09:30:00 2016-09-25 15:00:00 Europe/Ljubljana 23. Tematska nedelja - Reka mnogih imen Dolenje Jezero Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Čaka nas še zadnja od triindvajsetih tematskih nedelj, ki smo jih na Notranjskem parku z izdatno pomočjo številnih sodelavcev organizirali to poletje.

V nedeljo, 25. septembra, se bomo posvetili reki sedmerih imen - Ljubljanici. Preden Ljubljanica začne svojo pot pri Močilniku pri Vrhniki, nekajkrat spremeni svoje ime. Posvetili se bomo Strženu in Raku ter odkrili izvire, nekatere pritoke in ponorne jame. Začeli bomo pri Dolenjem Jezeru, se odpravili po Rakovem Škocjanu, nato pa zaključili v Gorenjem Jezeru, ob enih pa boste izlet lahko nadaljevali še v kmetiji T'Dolenj v Lazah pri Gorenjem Jezeru. Od tam se boste najprej odpravili na voden sprehod do izvira Tresenec, sledila pa bo še delavnica »Pridi, vidi in naredi,« na kateri si boste lahko sami iztisnili domač jabolčni sok.

Zbirno mesto: parkirišče pri Dolenjem Jezeru. Tu se boste srečali z vodnikom Markom Cvetkom, nato pa se v njegovem spremstvu z lastnim prevozom odpravili na posamezne točke.

Trajanje: Prvi del izleta (do Gorenjega Jezera) od 9:30 do 13:00, sledi še drugi del izleta - pohod do izvira Tresenec (2 h) in delavnica "Pridi, vidi in naredi« (1 h).

Cena: prvi del izleta: 3,00 €/osebo, drugi del izleta: 5,00 €/osebo; otroci brezplačno.
Lahko se udeležite tudi samo dopoldanskega ali popoldanskega dela. Ne pozabite na primerno obutev.


Turistično informacijski center boste še ta konec tedna našli ob Cerkniškem jezeru, nato pa bomo tudi ob sobotah in nedeljah ostali na toplem na Taboru 42. Muzej Cerkniškega jezera si lahko ogledate ob predhodni najavi ali pa po njihovemseptembrskem urniku. Še vedno je možen tudi ogled Križne jame vsak dan ob 11:00, 13:00 in 15:00. Izposoja kanujev zaradi prenizkega vodostaja ni mogoča, še vedno pa se lahko odpravite na krajši ali daljši sprehod, si privoščite kosilo ali pa se odpravite na kolesarski izlet. Če kolesa nimate, si ga lahko sposodite na info točki na Dolenjem Jezeru.