Rezultati iskanja

Domov / Novice

3. tematska nedelja - S kanuji do ponorov Cerkniškega jezera

Datum in ura dogodka: 6. 5. 2018 od 09:00 do 14:00

Zbirno mesto : Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Prijavi se na dogodek 2018-05-06 09:00:00 2018-05-06 14:00:00 Europe/Ljubljana 3. tematska nedelja - S kanuji do ponorov Cerkniškega jezera Parkirišče ob Dolenjem Jezeru Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Dobimo se v nedeljo, 6, maja, ob 9.00 na parkirišču Dolenje Jezero. Tu vas bo pričakal vodnik in vam predal opremo in napotke za čolnarjenje. S kanuji se bomo z Rešeta peljali do Goričice, kjer je med čebelnjaki speljana naravoslovna učna pot. Po krajšem postanku bomo nadaljevali po reki Stržen do kraške jame Suhadolica, ki ob močnem deževju bruha vodo. S čolnarjenjem nadaljujemo do Ušive Loke in pri izviru pitne vode naredimo postanek za malico iz nahrbtnika. Po meandrih Stržena nas bo pot vodila mimo Nart in Svinjske jame do Velike in Male Karlovice. Sledi ogled jam in okolice, zatem pa povratek s kanuji do Rešeta, kjer bomo zaključili izlet.

V primeru zelo slabega vremena izlet odpade  

Cena izleta: 5 EUR na osebo
Cena vključuje: najem kanuja in potrebne opreme, vodenje, nezgodno zavarovanje, organizacijo in DDV.
Otroci do 12 let v spremstvu 2 odraslih brezplačno (v istem kanuju).
Trajanje izleta: 5 ur.

PRIJAVE NA KANUARJENJE NISO VEČ MOGOČE, SAJ JE ŠTEVILO PROSTIH MEST ŽE ZAPOLNJENO!


Poleg kanuarjenja pa boste obiskovalci Cerkniškega jezera lahko preizkusili še eno možnost raziskovanja tega kraškega bisera. 

Ob 10:00 se bomo podali na skupinsko kolesarjenje s tricikli okrog Cerkniškega jezera, med njimi bo tudi ročni tricikel primeren za invalide. Kolesa bodo med seboj povezana, kar zahteva sodelovanje vseh udeležencev. Kolesa so primerna za otroke (nad 125 cm višine), starejše, slepe, invalide in vse ostale kolesarske navdušence.

Ker smo omejeni na 5 koles, so predhodne prijave zaželene. Prijave na youthostel.arsviva@gmail.com. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi. Več informacij: youthostel.arsviva@gmail.com. Izposoja koles je za udeležence brezplačna.

Projekt 'skupaj zmoremo več' je financiran iz strani

.