Rezultati iskanja

Domov / Novice

4. tematska nedelja - raziščite Cerkniško jezero - s kanuji ali peš

Datum in ura dogodka: 21. 5. 2017 od 08:00 do 17:00

Zbirno mesto : Cerkniško jezero

Prijavi se na dogodek 2017-05-21 08:00:00 2017-05-21 17:00:00 Europe/Ljubljana 4. tematska nedelja - raziščite Cerkniško jezero - s kanuji ali peš Cerkniško jezero Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

To nedeljo se bosta ob Cerkniškem jezeru odvijali kar dve aktivnosti. Zjutraj se boste s kanuji lahko odpravili na voden izlet po strugi Stržena, popoldne pa se boste iz Laz pri Gorenjem Jezeru lahko odpravili na pohod do izvirov Cerkniškega jezera.

Če vam tudi to ne bo dovolj, pa si še vedno lahko izposodite kolesa, se odpravite do Križne jame ali pa si ogledate Muzej Cerkniškega jezera.


Kanu safari

Zbor udeležencev: nedelja, 21. maj, ob 8:00 na parkirišču Dolenje Jezero

Od tod se bomo z avtobusom odpravili do Gorenjega Jezera, kjer boste udeleženci prevzeli rešilne jopiče in vse potrebne napotke za kanu izlet. S kanuji se bomo nato odpravili po Obrhu in Strženu do Goričice, kjer bo sledil postanek za malico iz nahrbtnika. Pot se nato nadaljuje do Rešeta in jame Suhadolice.

Čolnarjenje se zaključi v Rešetu okrog 13. ure.

Cena: 5 eur/osebo
Otroci do 12 leta v spremstvu dveh odraslih v kanuju brezplačno.
Prijave na: https://goo.gl/forms/9tE7omlIeMRpSaaK2
Prireditev bo potekala v okviru festivala Zelenfest, tako da se prijavite pri Notranjskem študentskem klubu. Prijava na dogodek je obvezna! Najkasneje do četrtka, 18. 5. 2017.

Ne pozabite na primerno obutev in obleko za poldnevno aktivnost na vodi. V nahrbtnik sodijo malica, zaščitna sredstva pred sončnimi žarki, osvežilni napitki. 


Pohod po Jankovih stopinjah

Zbor udeležencev: nedelja, 21. maj, ob 14:00 na Kmetiji T'dolenj (Laze pri G. jezeru 1, 1384 Grahovo)

Ogledali si bomo največje izvire Cerkniškega Jezera in spoznali bogato naravno in rastlinsko dediščino. Prikazali vam bomo stare šege in običaje, ki so del življenja ob Cerkniškem jezeru. Organiziran je voden pohod, na koncu pa druženje, prigrizek in degustacija izdelkov, ki jih ponujajo na kmetiji. Pohod traja dve uri in je primeren za vse. Za pohod je potrebna primerna obutev (pohodni čevlji).

Prispevek za vodenje in degustacijo je 3,00 EUR na osebo.

Zaželena je predhodna prijava do sobote, 20. 05. 2017, na tel: 041 363 421 ali preko e-pošte: kmetija.tdolenj@gmail.com

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost, pohod pa bo potekal v vsakem vremenu.


V soboto ob 15:00 si lahko ogledate še Muzej Cerkniškega jezera ali pa obiščete Križno jamo, ki jo je v maju mogoče obiskati vsako soboto in nedeljo ob treh popoldne.


Drugačna aktivnost vsak teden! Okviren razpored si lahko ogledate TUKAJ