Rezultati iskanja

Domov / Novice

8. tematska nedelja – Uporabne rastline Notranjskega parka

Datum in ura dogodka: 25. 6. 2017 od 10:00 do 13:00

Zbirno mesto : Cerkniško jezero

Prijavi se na dogodek 2017-06-25 10:00:00 2017-06-25 13:00:00 Europe/Ljubljana 8. tematska nedelja – Uporabne rastline Notranjskega parka Cerkniško jezero Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Na prihajajoči tematski nedelji se boste spoznali z uporabnimi rastlinami, ki rastejo na naših tleh.

Ljudje so se skozi čas naučili, da jim narava ponuja marsikaj, če si to le znajo poiskati. Na sprehodu ob Cerkniškem jezeru bomo spoznali rastline, ki so stoletja pomagale ljudem pri vsakodnevnih opravilih, pri lajšanju zdravstvenih težav, v kuhinji itd. V spremstvu vodnika se boste podali ob največje kraško presihajoče jezero v Evropi in se na etno-botaničnem sprehodu spoznali z nekaterimi uporabnimi rastlinami, ki jih lahko uporabimo za hrano, lajšanje zdravstvenih težav ali pa si iz njih naredimo uporabne predmete.

Trajanje izleta: od 10:00 do 12:00 (približno 2 h)
Izhodišče: parkirišče ob Cerkniškem jezeru
Cena vodenja: 3,00 € na osebo
Vodnik: Marko Cvetko, univ. dipl. inž. agronomije


Ob svetovnem dnevu joge, 21 junij, društvo Joga v vsakdanjem življenju Popetre, organizira vadbo joge na Cerkniškem jezeru. Vabljeni v nedeljo, 25. junija, ob 18.00 uri v Rešeto (v neposredni bližini parkirišča ob Dolenjem Jezeru). S seboj imejte podlogo in tanko odejo. Vstop je prost.


V soboto ob 15:00 si lahko ogledate še Muzej Cerkniškega jezera ali pa obiščete Križno jamo, ki si jo je mogoče ob isti uri ogledati tudi v nedeljo.


Na Notranjskem parku že tretjo sezono zapored nadaljujemo s tematskimi nedeljami ob Cerkniškem jezeru. Ob koncih tedna turistično informacijski center prestavljamo na lojtrni voz ob Cerkniško jezero (na parkirišče ob koncu vasi Dolenje Jezero). Tu so ob lepem vremenu vsako soboto in nedeljo do konca septembra med 9:00 in 17:00 obiskovalcem na voljo Informacije, letaki, spominki, izposoja koles...


Drugačna aktivnost vsak teden! Okviren razpored si lahko ogledate TUKAJ