Rezultati iskanja

Domov / Novice

8. tematski vikend - LANARSTVO, od semena do niti

Lanarstvo

Datum in ura dogodka: 8. 6. 2019 od 09:00 do 11:00

Zbirno mesto : Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Prijavi se na dogodek 2019-06-08 09:00:00 2019-06-08 11:00:00 Europe/Ljubljana 8. tematski vikend - LANARSTVO, od semena do niti Parkirišče ob Dolenjem Jezeru Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Pridružite se nam na delavnici, na kateri boste spoznali postopek pridelave lanu od semena do niti, pa vse do različnih tkalskih vezav kot so platno, keper ali atlas.

Še po prvi svetovni vojni je skoraj vsaka hiša na Notranjskem nekaj zemlje namenila tudi sejanju lanu in so iz le tega pridelovali tkalsko nit. Iz lanenega platna so si dekleta pripravljala balo z k poroki. Spoznali boste tudi metodo delovanja Hiše izročila in program Mladi čuvarji izročila, za katerega smo prejeli najvišje evropsko strokovno priznanje.

Zbrali se bomo ob 9:00 na parkirišču ob koncu vasi Dolenje Jezero, kjer vas bo pričakal vodnik. Skupaj se boste z lastnim prevozom odpravili do bližnje  Dolenje vasi, kjer bo potekala delavnica.

Delavnico organizira: Hiša izročila,
vodi: Mateja Premrl, mlada čuvarka izročila
Cena: 7,00 €. Prispevek pokriva darilo, ki ga boste soustvarjali in prejeli ob zaključku delavnice (pletenica).

Število udeležencev delavnice je omejeno! Zaželene so predhodne prijave do petka, 7. junija, na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Udeležba na aktivnosti bo možna tudi brez predhodnih prijav, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Aktivnost bo potekala v vsakem vremenu!