Rezultati iskanja

Domov / Novice

9. tematski vikend - od presihajočega jezera do naravnih mostov

Datum in ura dogodka: 15. 6. 2019 od 09:00 do 13:00

Zbirno mesto : Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Prijavi se na dogodek 2019-06-15 09:00:00 2019-06-15 13:00:00 Europe/Ljubljana 9. tematski vikend - od presihajočega jezera do naravnih mostov Parkirišče ob Dolenjem Jezeru Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ta konec tedna vas vabimo na odkrivanje Rakovega Škocjana. Da bomo hitrejši, kar s kolesom! Začnemo pa ob (zaenkrat še vedno) največjem jezeru v Sloveniji!

Ogledali si bomo številne znamenitosti, ki jih skriva ta slikovita dolina. Poleg Malega in Velikega naravnega mosta, cerkve sv. Kancijana, debele hoje itd. boste spoznali tudi Cesarsko jamo oz. "Globoščanko", ki je domačinom služila kot zatočišče pred Turki, videli boste ostaline ogenjc - kotanj za pridelavo oglja, ki se nahajajo ob krožni cesti skozi Rakov Škocjan in še in še.

Kolesarsko-pohodniški ogled bo trajal od 3 do 4 ure in je primeren za kondicijsko pripravljene najstnike in odrasle. Če nimate svojega kolesa, si ga boste lahko izposodili na zbirnem mestu ob Cerkniškem jezeru.

Vodi: Mitja Fajdiga
Zbirno mesto: parkirišče ob Dolenjem Jezeru
Ura: 9:00
Vodenje je brezplačno, plačljiva je le morebitna izposoja kolesa. Število udeležencev je omejeno! Zaželene so predhodne prijave do petka, 14. junija, na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Udeležba na aktivnosti bo možna tudi brez predhodnih prijav, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.


Brez predhodne najave si lahko ogledate še Muzej Cerkniškega jezera (sobota ob 15:00) in Križno jamo (ob sobotah, nedeljah in praznikih ob 11:00 in 15:00, druge dni v tednu ob 15:00). Obe znamenitosti lahko ob predhodnem naročilu seveda obiščete tudi ob drugih terminih.


Drugačna aktivnost vsak teden! Okviren razpored si lahko ogledate TUKAJ