Rezultati iskanja

Domov / Novice

Akcije reševanja dvoživk na cestah ob Cerkniškem jezeru

Tudi letos bodo potekale akcije reševanja dvoživk na cestah ob Cerkniškem jezeru. Z akcijami se bo pričelo okoli 15. marca, odvisno od vremena. Največ dela bo ob toplih in deževnih večerih. Območje reševanja bo tako kot lani razdeljeno krajše odseke, na pet odsekov med Cerknico in Grahovim, ter na en odsek med Goričicami in Gorenjim Jezerom.

Člani skupine Varuhi Dvoživk Cerkniškega jezera »Cuprnške Žabe«, bodo tudi letos redno objavljali aktualna obvestila in novice, dogajanja v zvezi z varovanjem dvoživk Cerkniškega jezera na različnih medijih:
- RADIO 94
- Facebook stran Varuh Dvoživk Cerkniškega jezera "Cuprnške Žabe
Facebook stran Notranjski Park

Vabimo vas, da všečkate in delite njihove Facebook spletne objave, obvestila, novice, opozorila tudi na vašem Facebook profilu, ter s skupnimi močmi  ozaveščajmo o pomembnosti ohranjanja in reševanju dvoživk Cerkniškega jezera.

 REŠEVALNE AKCIJE
Reševalna akcija dvoživk bo potekala vsak večer. Pred samimi pričetkom, pa se bomo prostovoljci zbrali okoli 19. ure na zbirnih mestih.
Zbirna mesta so:
- Marof (Odsek A in B) – Jošt/Barbara
- Martinjak, cerkev sv. Vida (Odsek C) – Helena
- Baza Bar (Odsek Č in D) – Rudi
- Goričice, pri malnu (stari mlin v smeri Gorenjega Jezera) (Odsek E) – Veronika/Paul

Če se boste reševalni akciji pridružili prvič, sporočite vašo udeležbo na e-mail (dvozivke.cerknica@gmail.com) ali na telefonsko številko 040-487-771 (Rudi). Po tem vas bodo razporedili na enega izmed odsekov, kjer boste na zbirnem mestu prejeli popisni list za štetje dvoživk, ki ga ob zaključku vrnete in ostala navodila, ki jih boste potrebovali. Veseli bomo, če boste potek reševanja tudi dokumentirali in nam fotografije posredovali.

 S seboj imejte naglavno svetilko, odsevni jopič, škornje ter jakno za deževno vreme.

Glede na lanske ugotovitve akcij reševanja dvoživk je stanje populacije, ki se seli s Slivnice na območje Cerkniškega jezera kritična. Zato so vsake roke dobrodošle, da pomagajo pri ohranjanju teh živali in s tem tudi Cerkniškega jezera.

 Da ne bo ostala žabja vojska le še na pustnem karnevalu, obujte škornje in dežne plašče, ter se nam pridružite!