Rezultati iskanja

Domov / Novice

Alina Marazzi: TUDI VRTNICE HOČEMO

Datum in ura dogodka: 8. 3. 2017 od 20:00 do 21:30

Zbirno mesto : Kulturni dom Cerknica

Prijavi se na dogodek 2017-03-08 20:00:00 2017-03-08 21:30:00 Europe/Ljubljana Alina Marazzi: TUDI VRTNICE HOČEMO Kulturni dom Cerknica Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Vstopnina: 2 €

Dokumentarni film Tudi vrtnice hočemo italijanske režiserke Aline Marazzi brez olepševanja pripoveduje o spremembah, ki sta jih v 60. in 70. letih v Italiji povzročila seksualna revolucija in feminizem. Avtorica filma nam v svojem prepoznavnem slogu z uporabo arhivskih posnetkov in tehniko animacije poda idejo o osvoboditvi ženske v patriarhalnem družbenem sistemu, ki se morda ni tako dobro posrečila, kot smo si obetali. Ob tem ponudi zanimiv vpogled v trenja, ki so že tedaj, v času oblikovanja družbenih sprememb, nakazovala na morebitni kolaps ambiciozne družbene ideje o enakosti med spoloma in resnični enakopravnosti.

Prizadevanja za osvoboditev od patriarhalnih vzorcev in vnaprej dodeljenih družbenih vlog so predstavljena skozi intimne dnevniške zapise treh žensk, ki so podprti z arhivskimi posnetki iz tedanjega časa.

Nakup vstopnic