Rezultati iskanja

Domov / Novice

AVGUSTOVSKE RAZISKOVALNE POČITNICE

Obetajo se še zadnje letošnje raziskovalne počitnice v neokrnjeni naravi Notranjskega parka! Za otroke med 6. in 15. letom pripravljamo nova vznemirljiva in poučna doživetja! Njihova vodnika bosta znova naša simpatična in izkušena geograf Dejvid Tratnik in biolog Jošt Stergaršek. Oba strastna ljubitelja narave, ribiča, dobra poznavalca naravnih pojavov, živali in rastlin, in vedno odlična mentorja za otroke.

 Raziskovalne počitnice. Foto Jošt Stergaršek

Avgustovske počitniške aktivnosti bodo potekale od 19.8. do 21.8. med 9.00 in 12.00 uro.

PROGRAM:

1. DAN: SREDA, 19.8. 2020: SPOZNAVANJE KRISTALNIH IZVIROV CERKNIŠKEGA JEZERA

Ob 8.45 se dobimo na parkirišču pred mostom na Gorenjem Jezeru, od koder se bomo odpravili proti izvirom Cerkniškega jezera. Večji del poti poteka po čarobnem gozdu. Pot nas bo vodila mimo več kot 14 sapo jemajočih kristalnih izvirov Cerkniškega jezera Vmes bomo opazovali tudi edinstvena 100-letna drevesa in se na koncu posladkali z domačimi piškoti po tradicionalnih notranjskih receptih. Zaključek ob 12h na parkirišču pred mostom na Gorenjem Jezeru.

 

Ob Poti izvirov. Foto Tine Šubic

2. DAN: ČETRTEK, 20.8. 2020: PISANI TRAVNIKI MENIŠIJE 

Ob 8.45 se dobimo na parkirišču Brunarica pri Sončku v Begunjah pri Cerknici. Otroci se bodo z vodnikoma Dejvidom in Joštom odpravili v gozdove in na travnike neokrnjene planote Menišije, kjer bodo spoznali in izvedeli marsikaj zanimivega o življenju na travnikih. Vmes se bomo posladkali z domačimi piškoti po tradicionalnih notranjskih receptih. Zaključek ob 12h pri omenjeni brunarici.

Na čudoviti Menišiji. Foto Jošt Stegaršek

 3. DAN: PETEK, 21. 8. 2020:  RIBOLOV NA CERKNIŠKEM JEZERU

Ob 8.45 se dobimo na parkirišču v vasi Dolenje Jezero. Od tu krenemo proti Cerkniškemu jezeru. Dejvid in Jošt bosta imela s seboj ribiške palice, otroci pa si bodo sami lahko izdelali svojo umetno muho in z malce ribiške sreče poskušali pretentati radovedne rdečeperke. Vmes se bomo posladkali z domačimi piškoti po tradicionalnih notranjskih receptih. Zaključek ob 12h na parkirišču v Dolenjem Jezeru.

 Ribolov na Cerkniškem jezeru. Foto Jošt Stergaršek

 CENA: 4 EUR/dan, za 3 dni: 10 EUR (v ceno sta vključena dva vodiča, vodenje, materiali in nezgodno zavarovanje)

 OBVEZNE PRIJAVE ZBIRAMO TUKAJ: dejvid.tratnik@notranjski-park.si

Pohitite, število mest za to izjemno dogodivščino s prijetnim druženjem je omejeno!