Rezultati iskanja

Domov / Novice

Cerkniško jezero, vsak ima svojo zgodbo - nov filmček je objavljen!

Tretji filmček v okviru projekta LIFE Stržen je narejen in objavljen! Danes, 11.11. točno ob 11h smo ga premierno predvajali na našem Youtube kanalu in na Facebooku. Na ogled je tudi na našem Twitterju, Instagramu, ponujamo pa vam ga tudi na tejle spletni strani

Skozi oči domačinke Katarine Braniselj, ki je širši javnosti znana kot voditeljica Poročil na Tv  Slovenija in prodorna novinarka, obujamo spomine na jezero pred tremi desetletji, ugotavljamo, kako marsikaj ostaja enako in predstavljamo novosti, ki gredo z roko v roki z naravo. 

"Jaz sem doma par sto metrov stran od vode in od vse te spreminjajoče narave. Kot otrok, se spomnim, sem jezero igrivo doživljala. Moji vtisi so povezani v glavnem z velikimi doživetji: košnjo trave; babico na njivi, neposredno ob jezeru; imeli smo kros progo, potem pasli smo krave – to je izjemna izkušnja, ki jo ima danes redkokdo moje starosti; tam kjer je vstopna točka, tam je bilo balinišče, tam so bili plesi ob vikendih, živa glasba ... "

Vabljeni k ogledu (dolžina 2:51): Filmček Cerkniško jezero, vsak ima svojo zgodbo

Različica filmčka z angleškimi podnapisi je na voljo tukaj.

Po filmčkih Neprijetne skrivnosti Cerkniškega jezera in Ptice Cerkniškega jezera je to tretji filmček. Njegov namen je skozi oči posameznikov - domačinov - osveščanje o pomenu narave Cerkniškega jezera, obenem pa z njimi javnost seznanjajo z delom našega parka. Četrti filmček bo posvečen renaturaciji vodotoka Stržen na jezeru in bo objavljen konec leta 2021.