Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Delavnica "Tudi velike zveri prispevajo k večji prepoznavnosti izdelkov in storitev"

četrtek 15. 04. 2021

V Sloveniji živijo vse tri vrste evropskih velikih zveri: medved, volk in ris. Zakaj tega ne bi obrnili v svoj prid?

Deli

Velike zveri so včasih težavni sosedje. V iskanju hrane ljudem lahko povzročijo škodo. To pa pogosto zamegli pozitivne vidike sobivanja z velikimi zvermi. Slovenija je med redkimi državami Evropske unije, kjer živijo vse tri vrste evropskih velikih zver: medved, volk in ris. Zakaj tega ne bi obrnili v svoj prid?

Prisotnost velikih zveri je za mnoge simbol ohranjene narave in lahko pripomore k večji prepoznavnosti krajev in ljudi, lokalnih proizvodov in storitev. V Sloveniji smo razvili oznako Medvedu prijazno, ki je namenjena promociji praks, ki prispevajo k sobivanju človeka z velikimi zvermi. Na tem in drugih dobrih praksah lahko gradimo naprej.

Na delavnici bodo:

-      Irena Kavčič z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki bo predstavila velikim zverem prijazne prakse in kako lahko pridobite oznako Medvedu prijazno

-      Andrej Bergoč in Petra Draškovič Pelc, ambasadorja oznake Medvedu prijazno, ki bosta z nami delila svoje izkušnje

-      Marko Slapnik, iz podjetja Natur-Etno Alp, trajnostni razvoj, svetovanje in raziskovanje, ki bo predstavil izkušnje povezovanja in spodbujanja prodaje lokalnih izdelkov na Solčavskem.

-      Dragica Jaksetič z Občine Pivka, ki bo predstavila bodoči Center zveri DINA.

Delavnica bo potekala interaktivno in je namenjena izmenjavi izkušenj, povezovanju ponudnikov in iskanju novih priložnosti za promocijo oznake Medvedu prijazno in sobivanja z velikimi zvermi.

Potekala bo prek spletne platforme ZOOM. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na predavanje prijavite na tej povezavi.

Na dan delavnice vam bomo poslali e-mail s povezavo do delavnice. Ta bo aktivna že pol ure pred pričetkom (ob 17:30), tako da boste lahko pravočasno preverili ali vse dobro vidite in slišite. Sistem je enostaven za uporabo in ga verjetno že marsikdo pozna.

Vljudno vabljeni!

Delavnico organizirajo:

Osnovne informacije dogodka

Datum: 15. 4. 2021 - 2021-04-15 18:00:00 2021-04-15 20:00:00 Europe/Ljubljana Delavnica "Tudi velike zveri prispevajo k večji prepoznavnosti izdelkov in storitev" Spletna platforma Zoom Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 18:00 - 20:00

Lokacija : Spletna platforma Zoom

Prijavi se na dogodek

Ostali dogodki