Rezultati iskanja

Domov / Novice

Delavnica "Ufilcajmo dolomitno lutko"

Datum in ura dogodka: 6. 3. 2020 od 16:00 do 20:00

Zbirno mesto : Doživljajska točka na Bloški Polici

Prijavi se na dogodek 2020-03-06 16:00:00 2020-03-06 20:00:00 Europe/Ljubljana Delavnica "Ufilcajmo dolomitno lutko" Doživljajska točka na Bloški Polici Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

S tehniko polstenja se boste naučili izdelati »WOUKAJCO« ali polsteni poprtnik/podritnik, ki lahko služi tudi za družabno igro s fižolčki.

KAJ JE POLSTENJE: ustvarjalna, predvsem pa uporabna rokodelska spretnost naših prednikov, ki se je lahko vsak nauči in uporablja. Tradicijo ima tudi pri nas na Notranjskem, med drugim v Ložu, kjer so iz polsti še ne dolgo tega izdelovali klobuke iz polsti. Polsteni izdelek dobimo tako, da pomočjo vode in mila ročno gladimo ter gnetemo kose volnenih vlaken tako dolgo, da se vlakna med seboj prepletejo v željeno obliko; copati, klobuki, torbice, tepihi, vzglavniki. Na polstkulturnih delavnicah polstenja »Ufilcajmo dolomitno lutko«, v organizaciji Društva dolomitne lutke, se bomo spoznavali s tako imenovanim mokrim načinom polstenja, pri katerem bomo uporabljali slovensko volno, izdelke pa popestrili z dodatki naravno obarvane volne.

Ustvarjanje iz polsti

KJE: Doživljajska točka na Bloški Polici 9, Grahovo                                                   

KDO: Polona Klavžar, Društvo dolomitne lutke

CENA: Odvisno od velikosti in zahtevnosti izbranega izdelka, od 10 EUR do 30 EUR; vključuje material za polstenje in mentorstvo.  

OSTALO: Po dogovoru lahko spolstite izdelek po lastni izbiri. Na željo posameznikov izvedejo delavnico tudi ob drugem terminu.

PRIJAVE: 031 267 804 (Polona), klavzar.polona@gmail.com  Število mest je omejeno, zato je predhodna prijava obvezna! 


Organizator dogodkov, Društvo dolomitne lutke, spodbuja druženje v naravi ob ognju in ohranjanje tradicionalnih veščin. Lepo vabljeni!