Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Divje rastline in solatke na obisku

nedelja 13. 09. 2020

Vabljeni na etno-botanični sprehod in delavnico o spoznavanju in ustvarjanju z divjimi rastlinami pod kozolcem ob Cerkniškem jezeru.

Deli

Prav posebna nedelja za botanične navdušence se bo začela s sprehodom v spremstvu biologa Marka Cvetka, ki vam bo predstavil najbolj tipične užitne divje rastline in vas nato pospremil do Lili Mahne, ki bo pod kozolcem ob Cerkniškem jezeru za vas pripravila poučno in kreativno delavnico o ustvarjanju z divjimi rastlinami.

Vodnika se bosta osredotočila na pomen in vrednost divje hrane za sodobni čas, ključni poudarek bo na ustvarjanju iz kopriv, bezga, šipka, drnulj, krompirjevke in čemaža. 

Tekom delavnice boste soustvarjali zelene koprivne palačinke s šipkovo marmelado, solatke na obisku s krompirjevko, koprivne kolačke z drnuljevo marmelado in bezgov sok z meto, nato pa seveda izvedli še degustacijo teh slastnih izdelkov. 

Vodnik: Marko Cvetko, agronom

Vodja kulinarične delavnice: Lili Mahne

Cena: 10, 00 eur (vključuje kulinarično delavnico in degustacijo izdelkov)

Zbirno mesto: makedamska cesta pod Mercatorjem (možnost brezplačnega parkiranja na parkirišču pred Mercatorjem)

Lokacija delavnice: kozolec ob Cerkniškem jezeru

Trajanje: 10:00 – 13:00Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 11. septembra, prek obrazca na tej strani. Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 031 668 223 (TIC Notranjski park). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Izvedba delavnice poteka tudi kot aktivnost v okviru TVU 2020 in demo delavnica v sklopi aktivnosti Fitokmetije.

 

Osnovne informacije dogodka

Datum: 13. 9. 2020 - 2020-09-13 10:00:00 2020-09-13 13:00:00 Europe/Ljubljana Divje rastline in solatke na obisku makedamska cesta pod Mercator centrom, Cesta 4 maja, Cerknica Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 10:00 - 13:00

Lokacija : makedamska cesta pod Mercator centrom, Cesta 4 maja, Cerknica

Prijavi se na dogodek

Ostali dogodki