Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Dolina naravnih mostov

nedelja 5. 07. 2020

Vas zanima kaj nastane, ko se zruši jamski strop?

Deli
Obveščamo vas, da prijave na izbrani vodeni ogled niso več možne, saj so vsa mesta zasedena.

Obisk Rakovega Škocjana, slikovite kraške doline, nastale iz kraške jame z udiranjem in rušenjem stropa, vas bo gotovo navdušil. Na okrog pet kilometrov dolgem pohodu med dvema naravnima mostovoma, ki se dvigata okrog 40 m nad tlemi, boste dodobra spoznali kraške pojave ter se ohladili v senci dreves, ki obdajajo dolino ob potoku Rak.

Zbrali se bomo ob 10:00 na parkirišču ob hotelu Rakov Škocjan, kjer se boste srečali z vodnikom. Od tu bomo sledili učni poti, na kateri si bomo ogledali Mali in Veliki naravni most, dolino, po kateri teče potok Rak, ruševine cerkvice Sv. Kancijana, po kateri je dolina dobila ime, izvire, ki po deževju bruhajo vodo in še marsikaj drugega. Na koncu krožnega pohoda vas bo ob malem naravnem mostu čakala malica, ob kateri boste lahko strnili vtise in se pred odhodom še malce podružili.

Ne pozabite na primerna oblačila in predvsem obutev!

Vodnik: Mitja Fajdiga
Cena: 5,00 € (malica pri malem Naravnem mostu)

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 3. julija, prek obrazca na tej strani. Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 5. 7. 2020 - 2020-07-05 10:00:00 2020-07-05 14:00:00 Europe/Ljubljana Dolina naravnih mostov Hotel Rakov Škocjan Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 10:00 - 14:00

Lokacija : Hotel Rakov Škocjan

Ostali dogodki