Rezultati iskanja

Domov / Novice

JURI MURI V AFRIKI PLEŠE

Datum in ura dogodka: 13. 5. 2017 od 10:00 do 11:00

Zbirno mesto : Kulturni dom Cerknica

Prijavi se na dogodek 2017-05-13 10:00:00 2017-05-13 11:00:00 Europe/Ljubljana JURI MURI V AFRIKI PLEŠE Kulturni dom Cerknica Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Otroška plesno-glasbena-gledališka predstava po zgodbi Toneta Pavčka


Produkcija: Plesni teater Ljubljana

Režija: Ivana Djilas

Koreografija: Maša Kagao Knez

Soustvarjalci in izvajalci: Blaž Celarec, Jose – Joseph Nzobandora, Maša Kagao Knez, Vito Weis

Kdor še ne pozna zgodbe o Juriju Muriju, fantu, ki je s hruške pal, je premajhen in jo bo kmalu spoznal. Juri Muri se noče kopati in pobegne v Afriko, v kateri spozna, da človek »…lahko najde gostoljubno in odprto ljudstvo, ki ga sprejme in ga poduči, kaj je v življenju prav in kaj narobe, kaj je zabloda in kaj predsodek, in nenazadnje, kako pomembno je biti čistoče vzor, ne le telesne, tudi tiste notranje, ki tke pristne prijateljske vezi.« pravi Saša Pavček o pripovedi svojega očeta.

 S pomočjo Afriških ritmov, glasbe v živo, lutk nenavadnih velikosti in veliko plesa vam bomo povedali nekaj o geografiji, barvah in razlikah na tem svetu.

 

Iz kritik:

“Sodeč po navdušenem odzivu najmlajšega občinstva se bo Juri Muri še mnogokrat podal na izvrstno uprizorjeno toplo, duhovito in barvito pustolovščino. ” (Mojca Kumerdej, Delo)

 “Predstave Juri Muri v Afriki, te likovno, plesne, glasbene in slikovite polnosti ter nič manj uprizoritvene popolnosti pa nikar ne zamudite!” (Daliborka Podboj, Parada plesa)


Vstopnina: v predprodaji 5 €, na dan predstave: 6 €

Nakup vstopnic