Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Kako je nastalo Cerkniško jezero?

nedelja 31. 05. 2020

Poznate zgodbo o Notranjskem Romeu in Juliji?

Deli

Prisluhnite zgodbi o dveh gradovih na nasprotnih straneh Cerkniškega polja in nesrečni ljubezni, ki je privedla do tega, da je polje postalo jezero.

Zgodbo boste doživeli v nedeljo, 31. maja, med izletom po Cerkniškem jezeru od Rešeta do jame Suhadolice. Najbrž je prav tu iz ene izmed številnih jam prilezel povodni mož Jezerko in svetoval mlademu princu, kako bi od enega do drugega konca polja prišel s čolnom.

Jezero, ki včasih je, včasih pa ga ni, je že od nekdaj burilo duhove in navdahnilo to zgodbo o notranjskem Romeu in Juliji. Interpretiral jo bo Miha Razdrih.

- V primeru, da bo nivo vode ustrezen, boste zgodbo doživeli med vožnjo s kanuji. Cena je 15 € na osebo (otroci do 12 let v spremstvu staršev brezplačno). Cena vključuje najem kanuja, vesel in rešilnih jopičev, spremstvo kanu inštruktorja, organizacijo in nezgodno zavarovanje.

- Če bo vode v jezeru premalo, bo interpretacija potekala med sprehodom ob jezeru, vsak udeleženec izleta pa bo prejel knjigo Prepovedana ljubezen, ki jo je po tej ljudski pripovedki napisal Saša Pergar. Cena v tem primeru bo 10,00 € na osebo (otroci do 12 let v spremstvu staršev brezplačno).

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 29. maja, prek obrazca na tej strani. Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 31. 5. 2020 - 2020-05-31 10:00:00 2020-05-31 12:00:00 Europe/Ljubljana Kako je nastalo Cerkniško jezero? parkirišče ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 10:00 - 12:00

Lokacija : parkirišče ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica)

Prijavi se na dogodek

Aktivnosti v parku


Ogled muzeja Cerkniškega jezera

S pomočjo žive makete Cerkniškega jezera boste bolje razumeli ta čudež narave.

Preberi več

Ogled Križne jame

Raziščite in spoznajte podzemlje Notranjskega parka s čolnom.

Preberi več

Ostali dogodki