Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Kako je nastalo Cerkniško jezero?

nedelja 12. 07. 2020

Poznate zgodbo o Notranjskem Romeu in Juliji?

Deli
Obveščamo vas, da smo na enoti za turizem Notranjskega regijskega parka, skladno z zadnjimi priporočili NIJZ o preprečevanju širjenja okužbe s SARS-CoV-2, danes sprejeli sklep o začasni prekinitvi izvajanja vodenih ogledov v okviru projekta Tematski vikendi 2020, na območju NRP.

Prisluhnite zgodbi o dveh gradovih na nasprotnih straneh Cerkniškega polja in nesrečni ljubezni, ki je privedla do tega, da je polje postalo jezero.

Zgodbo boste doživeli v nedeljo, 12. julija, med kanujarjenjem po Cerkniškem jezeru od Rešeta do jame Suhadolice. Najbrž je prav tu iz ene izmed številnih jam prilezel povodni mož Jezerko in svetoval mlademu princu, kako bi od enega do drugega konca polja prišel s čolnom.

Jezero, ki včasih je, včasih pa ga ni, je že od nekdaj burilo duhove in navdahnilo to zgodbo o notranjskem Romeu in Juliji. Interpretiral jo bo Miha Razdrih.

Zgodbi boste prisluhnili kar med vožnjo s kanuji po Cerkniškem jezeru, da bo doživetje še bolj pristno. 

Cena je 15 € na osebo (otroci do 12 let v spremstvu dveh staršev v istem kanuju brezplačno, otrok v spremstvu enega starša  - 5,00 €).

Cena vključuje najem kanuja, vesel in rešilnih jopičev, spremstvo kanu vodnika, organizacijo in nezgodno zavarovanje.

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 10. julija, prek prijavnega obrazca na tej strani. Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 031 668 220 (TIC Notranji park). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 12. 7. 2020 - 2020-07-12 10:00:00 2020-07-12 14:00:00 Europe/Ljubljana Kako je nastalo Cerkniško jezero? Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 10:00 - 14:00

Lokacija : Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica)

Ostali dogodki