Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Kino na prostem: Moja učiteljica hobotnica

petek 20. 08. 2021

Resnična zgodba o prijateljstvu med človekom in hobotnico. Netflixov dokumentarni film, ki je letos prejel oskarja za najboljši dokumentarni film.

Deli

Na vrtu Galerije Krpan si bomo v petek, 20. avgusta, ob 20:30 ogledali Netflixov film MOJA UČITELJICA HOBOTNICA.

Vstop prost, ogled filma je financiran s strani projekta LIFE Naturaviva. 

Zaradi omejitve prostora so za ogled filma obvezne prijave. V primeru dežja bo projekcija filma prestavljena v dvorano Kulturnega doma Cerknica.

Resnična zgodba o prijateljstvu med človekom in hobotnico, ki vas bo navdušila in očarala. Moja učiteljica hobotnica je izvirni dokumentarni film Netflixa iz leta 2020 v režiji Pippe Ehrlich in Jamesa Reeda, ki je leta 2021 prejel oskarja za najboljši dokumentarni film. Film prikazuje obdobje enega leta, ki ga je producent Craig Foster preživel v navezovanju stikov s hobotnico in odnos, ki ga je z njo ustvaril v njenem oceanskem domu ob obali Južne Afrike. Njun odnos je v obdobju enega leta je napredoval z izjemnimi trenutki in spoštovanjem. Foster je hobotnico poskušal spoznati v njenem naravnem okolju in želel razumeti to neverjetno bitje, a sčasoma je na ta način izvedel marsikaj tudi o sebi. S pomočjo hobotnice tako spozna pomen krhkosti življenja in povezanosti človeštva z naravo. To je eden tistih filmov, po katerem boste še dolgo premišljevali o njem. O tem, kako nenavadne so hobotnice – s tremi srci, modro krvjo in osmimi lovkami, od katerih vsaka razmišlja in čuti po svoje ter o tem, kako veliko se lahko naučimo od enega samega živega bitja v neokrnjeni naravi.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 20. 8. 2021 - 2021-08-20 20:30:00 2021-08-20 23:00:00 Europe/Ljubljana Kino na prostem: Moja učiteljica hobotnica Galerija Krpan, Čabranska ulica 2, Cerknica Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 20:30 - 23:00

Lokacija : Galerija Krpan, Čabranska ulica 2, Cerknica

Ostali dogodki