Rezultati iskanja

Domov / Novice

Knjigobežnica ob Cerkniškem jezeru

Pa jo imamo tudi ob najbolj znanem presihajočem jezeru v Evropi! Knjigobežnico. Leseno hišico, v kateri vsakogar, ki se rad potopi v svet knjig, čakajo knjige različnih žanrov, nekaj se najde tudi za najmlajše bralce. Vsakdo si lahko izbere katerokoli knjigo in jo vzame s seboj. Pod enim pogojem: da jo vrne, ali pa namesto te prinese drugo, kakšno tako, ki že dolgo leži doma in je nihče več ne namerava prelistati. 

Torej: vzemi, vrni ali prinesi svojo knjigo.

Knjigobežnica stoji na naši info točki nasproti Centra za obiskovalce, tik ob Cerkniškem jezeru, v prijetni senci ob klopeh.

GPS koordinate: https://maps.app.goo.gl/gadHBTLvWsKHxRsUA

Knjigobežnico je Notranjski park postavil v sodelovanju s Knjižnico Jožeta Udoviča Cerknica. Iz vsega srca se zahvaljujemo njeni direktorici Mariji Hribar, ki je bila za hišico za knjige takoj pripravljena prispevati zajeten kup knjig za vse starosti in bralne okuse. Hišico je izdelal mizar Aleš Braniselj z Dolenjega Jezera, za grafično podobo pa je poskrbel Abakos. Hvala vsem za odlično opravljeno delo!

Vsem obiskovalcem Knjigobežnice želimo veliko lepih trenutkov ob branju knjig in jih prosimo, da knjigam pomagajo čim bolj krožiti in doseči čim več bralcev.