Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Kolesarjenje po Menišiji

nedelja 5. 06. 2022

Tradicionalni kolesarski izlet po meniševski kolesarski poti

Deli

Turistično društvo Menišija vas prijazno vabi na vodeno 14. kolesarjenje po Meniševski kolesarski poti, ki bo v nedeljo, 5. junija, s pričetkom ob 9. uri.

Zbirno mesto in začetek kolesarjenja je pred brunarico “Pri sončku” v Begunjah. Pot je dobro označena, dolga 23 kilometrov in primerna tudi za družine z otroki. Tisti, ki ne bodo zmogli celotne poti, se lahko odločijo za krajši del poti: do Bezuljaka (5 km) ali do Dobca (13 km). Pot je primerna tudi za mlajše kolesarje, za katere je obvezna kolesarska čelada, kar pa je priporočeno tudi odraslim. Po koncu kolesarjenja bo na voljo prigrizek. Poskrbeli pa smo tudi za vse, ki bi se kolesarjenja radi udeležili, pa nimajo kolesa. Na zbirnem mestu si boste lahko kolo tudi izposodili. Pridite, na Menišiji je lepo!

Zaželene so predhodne prijave na menisija@gmail.com; primerno za gorska in trekking kolesa, v primeru slabega vremena izlet odpade. Udeležba na izletu je brezplačna.

Opis trase:

Kolesarska pot “Menišija” je krožna, dolga malo več kot dvajset kilometrov z višinsko razliko 200 metrov. Prične se v Begunjah pri Cerknici, kjer zavijemo z regionalne na občinsko cesto proti Bezuljaku. Po asfaltu nadaljujemo pot skozi Dobec in se po približno štirih kilometrih na Kožljeku spustimo po makadamskem cestišču v Koželjški graben. Tu se srečamo z potokom Otavščico, ki po nekaj kilometrih preide v čudovite slapove v Peklu pri Borovnici. Po krajšem vzponu nas pot pripelje iz Koželjškega grabna do Pokojišča. Na povratku se v Begunje vrnemo v dobri uri in pol. Nekateri tudi prej.

Vodiča:
Drobnič Dušan, 031 317 232
Janez Turšič, 031 322 369

Kolesarimo na lastno odgovornost.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 5. 6. 2022 - 2022-06-05 09:00:00 2022-06-05 13:00:00 Europe/Ljubljana Kolesarjenje po Menišiji Brunarica Pri Sončku, Begunje pri Cerknici 68 Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 09:00 - 13:00

Lokacija : Brunarica Pri Sončku, Begunje pri Cerknici 68

Ostali dogodki