Rezultati iskanja

Domov / Novice

LIFE TRŠCA: Cerkniško jezero skozi impresivne fotografije

Minuli ponedeljek smo v prostorih Knjižnice Jožeta Udoviča Cerknica odprli fotografsko razstavo LIFE TRŠCA, ki je nastala v okviru istoimenskega projekta Notranjskega regijskega parka. Razstava, katere tema  je skrivnostni svet Cerkniškega jezera s posebnim poudarkom na tršci, je zasnovana po tematskih sklopih (voda, zunajzemeljsko in barve tršce), ki so razstavljeni na treh različnih »mikrolokacijah« knjižnice. Izbor fotografij je opravila sodelavka Notranjskega parka, Maja Košuta.

Na razstavi se s svojimi deli predstavljajo lokalni fotografi, ki že vrsto let odkrivajo skrite kotičke in prebivalce Cerkniškega jezera: Zoran Vidrih in Sebastjan Zelič s fantastičnimi portreti živali, Matej Zalokar z jamsko fotografijo, Peter Janjić s čopastima ponirkoma, Tine Šubic in Blaž Žnidaršič z magično podobe tršce v dveh različnih letnih časih, Grega Žorž s fotografijama Cerkniškega jezera, posnetima z dronom, in Ivan Kebe s fotografijo tršce skozi žabje oči ter fotografijo z naslovom

Jutranji vrvež

nad vodno gladino,

sonce prebuja spet našo divjino,

meglo preganja, mi pa stmimo.

Veseli nas, da je bilo tudi na odprtju razstave veliko strmenja in občudovanja fotografij, ki so bile natisnjene posebej za to priložnost. Za  glasbo so poskrbeli učenci Glasbene šole Frana Gerbiča Cerknica, harmonikaša Ajda Milavec in Paskal Dokler ter trio klarinetov v zasedbi Anže Kočevar, Žiga Kraševec in David Trotošek.

Šestnajst izbranih fotografij bo v knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica na ogled do 27. junija 2024. Vabljeni k ogledu.

»Včasih pogledaš proti jezeru in te jezero pogleda nazaj«, pravi Zoran Vidrih, mi pa gledamo v naslednje leto in že načrtujemo novo razstavo fotografij.