Rezultati iskanja

Domov / Novice

Majhne rib’ce, dobre rib’ce – Otroška maškarada

Datum in ura dogodka: 22. 2. 2020 od 15:00 do 18:00

Zbirno mesto : Športna dvorana Cerknica

Prijavi se na dogodek 2020-02-22 15:00:00 2020-02-22 18:00:00 Europe/Ljubljana Majhne rib’ce, dobre rib’ce – Otroška maškarada Športna dvorana Cerknica Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Kakšna je razlika med otrokom, ki se udeleži otroške maškarade, in med otrokom, ki se je ne udeleži? V eni sami črki. Razpoloženje taprvega je pustno, razpoloženje drugega pa pusto. Vštulimo otrokom še tisti »N« v razpoloženje in jih peljimo na otroško maškarado v Cerknico!

Letos bodo najmlajše zabavali Romana Kranjčan, Družinsko gledališče Kolenc in Mace Cerknica.

Kako naj se male coprnice naučijo coprati, skrbeti za vreme in leteti z metlo? In kako naj se mali Butalčki naučijo pravilno, po butalsko razmišljati? Ja tako, da mi, izkušeni Butalci in Coprnice, svoje znanje prenesemo na njih. Pa niti ne toliko znanje, temveč predvsem vzdušje.

Prenos pustnega vzdušja na mlajšo generacijo v Cerknici že dolga leta poteka na pustno soboto. Tu se zberejo tradicionalne maske, kot so butalci, žabe in čarovnice ter ob vzpodbudi animatorjev in glasbenih gostov veselo rajajo v družbi mladih obiskovalcev. Ti pa ta dan niso navadni otroci – prelevijo se v princeske, prince, škratke, medvedke, čebelice, žabice, super-mene, spajder-mene, bet-mene, tako pis-mene kot nepis-mene.

Butalski inštitut za intiligenco (BUZI) je na podlagi mnogih raziskav že pred časom prišel do pomembne ugotovitve: naši najmlajši morajo takoj ob rojstvu, če ne že prej, prejeti dobršno dozo Pusta v svoje življenje. V nasprotnem primeru jim grozi bolezen, imenovana hipopustitis (pomanjkanje pusta). Simptomi se kažejo v prekomerni zagrenjenosti in čemernosti v pustnem času. Najboljše zdravilo – otroška maškarada!

Vstopnina: v predprodaji 4 €, na dan prireditve 5 €. Otroci do 1 m višine brezplačno. Z vstopnico imate na otroški maškaradi na voljo brezplačen sok ali krof ali vodo (po izbiri).