Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Muzej Cerkniškega jezera - Jezerski hram

sobota 6. 06. 2020

Odkrijte skrivnosti presihajočega Cerkniškega jezera!

Deli

Muzej Cerkniškega jezera Jezerski Hram se nahaja v vasici Dolenje Jezero in predstavlja kulturno-informacijsko doživljajsko središče. Obiskovalce Cerkniškega jezera seznanja z naravno in kulturno dediščino.

Osrednji tematski del predstavlja živa maketa Cerkniškega jezera, ki prikazuje geografski del cerkniške doline. Ob strokovni razlagi natančno spoznate nastajanje in presihanje jezera, saj je maketa narejena točno tako kot v naravi. Prikaz vodnega sistema na maketi spremljajo tonski posnetki življenja ob jezeru.

Multimedijska predstavitev jezera v štirih letnih časih nas popelje skozi leto – spoznamo, kako se kraška narava in življenje ob presihajočem jezeru spreminjata.

Etnološki park Cerkniško polje vključuje več 100 predmetov in prav toliko zgodb domačinov, ki so za življenje ob jezeru izoblikovali posebne pripomočke, kateri so jim pomagali preživeti. Tako je tu na ogled celotna oprema za star način ribolova, stare drsalke, žage za rezanje ledu, prav posebno mesto ima jezerski čoln – Drevak. Predstavljena je delavnica z vsem starim orodjem, prikazan je način izdelave čolna, na ogled so tudi pravi drevaki, ki jih tu po starem še izdeluje Vekoslav Kebe.

Muzej predstavlja odlično izhodišče za nadaljnja raziskovanja jezera v naravi – vabljeni na odkrivanje skrivnosti presihajočega Cerkniškega jezera.

Cena ogleda: odrasli 7,00 €, otroci 5,00 €

Osnovne informacije dogodka

Datum: 6. 6. 2020 - 2020-06-06 15:00:00 2020-06-06 16:30:00 Europe/Ljubljana Muzej Cerkniškega jezera - Jezerski hram Muzej Jezerski hram, Dolenje Jezero 1e Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 15:00 - 16:30

Lokacija : Muzej Jezerski hram, Dolenje Jezero 1e

Prijavi se na dogodek

Ostali dogodki