Rezultati iskanja

Domov / Novice

»NAGRADA ZA NARAVI PRIJAZNO DEJAVNOST«, NAGRADA ZA PREDANOST NARAVI

Počnete kaj, kar prinaša dobrobit naravi? So vaše storitve okolju prijazne? Je vaša dejavnost zavezana trajnostnemu razvoju in prepletena z naravnimi danostmi? Ali pa vse to še načrtujete? Delujete na območju Notranjskega regijskega parka? Če ste na večino vprašanj odgovorili pritrdilno, ste že kandidat za NAGRADO ZA NARAVI PRIJAZNO DEJAVNOST (PBB AWARD).

a) Za kakšno nagrado gre?
Nagrada za naravi prijazno dejavnost ali Pro-Biodiversity Business Award (PBB Award) je priznanje, ki ga želimo podariti prebivalcem in podjetjem z območja Notranjskega regijskega parka, ki prispevajo k trajnostnemu razvoju tega dela Slovenije in jim z njim pomagati do realizacije ideje za naravi prijazno dejavnost ali storitev. Podelitev nagrad nam omogoča mednarodni projekt Eco Karst.

b) Kdo lahko sodeluje?
Za nagrado se lahko potegujete vsi, ki ste že stopili na pot trajnostne rabe virov in oblikovanja lepše prihodnosti za bodoče generacije, in vsi, ki to še nameravate (posamezniki, podjetja, kmetje, turistični vodniki, turistične kmetije, itd.) in delujete na območju Notranjskega regijskega parka.

c) Kaj nagrada pravzaprav je oziroma kaj dobi zmagovalec tega natečaja?
Nagrajenec bo prejel pomoč pri realizaciji ali nadgradnji okolju prijaznega delovanja, bodisi v obliki storitve (npr. tisk brošure in drugega promocijskega materiala) ali v obliki izobraževanja in študijskih izletov s področja njegove dejavnosti.

Prijavnice bo pregledala 7-članska komisija, ki jo sestavljajo: Jasna Zalar (predstavnica Občine Cerknica), Irena Likar (vodja projekta LIFE Stržen), Maja Mahne (direktorica podjetja Projekti Elabo), Silva Šivec (sekretarka območne Obrtno-podjetiške zbornice), Miha Jernejčič (vodja TIC Cerknica), Jošt Stergaršek (koordinator projekta Eco Karst) in Špela Habič (gozdar svetovalec na ZGS, Območna enota Postojna).

Nagrade v skupni protivrednosti 4000 evrov bomo podelili dvema najboljšima kandidatoma. Zmagovalca dobita tudi nalepke s simbolom PBB AWARD in oznako »naravi prijazna dejavnost«.

d) Imate dodatna vprašanja v zvezi z natečajem?
Za več informacij smo vam na voljo na info@notranjski-park.si (kadarkoli) ali na telefonski številki 01 70 90 636 (med 8. in 16. uro).

e) Kako se lahko prijavim?
V kolikor že imate registrirano dejavnost, izpolnite prijavnico na tej povezavi, če pa je vaša storitev ali izdelek še na ravni ideje, izpolnite prijavnico na tej povezavi in nam jo pošljite po elektronski pošti, na naslov: info@notranjski-park.si. Pod ZADEVA (SUBJECT) napišite NATEČAJ ZA PBB AWARD ali pa nam jo pošljite po navadni pošti, na naslov: Notranjski regijski park, Tabor 42, 1380 Cerknica, s pripisom NATEČAJ ZA PBB AWARD. Na tem naslovu lahko prijavnico dvignete tudi osebno, v tiskani verziji.

f) Do kdaj se lahko prijavim?
Rok oddaje prijav v elektronski ali pisni obliki je 5. april 2019 do 15:00.

g) Kdaj bodo znani zmagovalci?
Zmagovalce bomo razglasili na slavnostni prireditvi 25. aprila 2019 ob 11h.