Rezultati iskanja

Domov / Novice

Najboljša pešpot v državi čarobna v objemu snega

Najboljša pešpot v državi ima svoje čare v vseh letnih časih. V spodnji fotogaleriji vas popeljemo na sprehod po njej v snegu. Ko je objeta v bleščečo belino, tišino, spokojnost in ima Cerkniško jezero ob njej resnobno podobo gole lepote.

Točka Javorniki s pogledom na divjo gorsko verigo Javornikov. Kadar niso zaviti v meglo. Točka Javorniki s pogledom na divjo gorsko verigo Javornikov. Kadar niso zaviti v meglo.

 Pot vas popelje po zasneženem nasipu tik ob jezeru, kjer ribolov trenutno ni mogoč. Očitno.Pot vas popelje po zasneženem nasipu tik ob jezeru, kjer ribolov trenutno ni mogoč. Očitno.

Prehranjevalni splet. Nekoliko zasnežen, a skozi luknjice v stebrih še vedno lahko vidite, kdo se s kom prehranjuje.Prehranjevalni splet. Nekoliko zasnežen, a skozi luknjice v stebrih še vedno lahko vidite, kdo se s kom prehranjuje.

 V tem križišču zavijete na gozdno pot. Ni splužena, kakopak, je pa v nepremočljivi obutvi zelo prijetna, skorajda pravljična.V tem križišču zavijete na gozdno pot. Ni splužena, kakopak, je pa v nepremočljivi obutvi zelo prijetna, skorajda pravljična.

 V snegu ima pot Drvošec prav posebne čare.V snegu ima pot Drvošec prav posebne čare.

Opazovalnica Kuharca v snežni odeji.Opazovalnica Kuharca v snežni odeji.

 Točka medved.Točka medved.

Jamski in rjavi medved, zakaj še ne spita zimskega spanja? Kaj še rogovilita naokoli?Jamski in rjavi medved, zakaj še ne spita zimskega spanja? Kaj še rogovilita naokoli?

 Zapis Janeza Vajkarda Valvasorja o notranjskih medvedih.Zapis Janeza Vajkarda Valvasorja o notranjskih medvedih.

Točka volk.Točka volk.

Pa ja ni pravi? Pa ja ni pravi?

Nekdo ima nekoga rad ... Morda pa ljubi pot Drvošec?Nekdo ima nekoga rad ... Morda pa ljubi pot Drvošec?

Plezalo ris.Plezalo ris.

Točka, posvečena risu, ki je obenem tudi plezalo. Trenutno plezanje po njem zaradi nevarnosti zdrsa ni dovoljeno.Točka, posvečena risu, ki je obenem tudi plezalo. Trenutno plezanje po njem zaradi nevarnosti zdrsa ni dovoljeno.

Točka polh.Točka polh.

Steber, posvečen sovi kozači in belohrbtemu detlu.Steber, posvečen sovi kozači in belohrbtemu detlu.

Ampak ko prideš do opazovalnice Klejni vrh ... ti zastane dih. Ampak ko prideš do opazovalnice Klejni vrh ... ti zastane dih.

Opazovalnica ptic Klejni vrh.Opazovalnica ptic Klejni vrh.

Razgled z opazovalnice.Razgled z opazovalnice.K Stolpu.K Stolpu.

Po rahlo zgaženi poti proti razglednemu stolpu Otočec.Po rahlo zgazeni poti proti razglednemu stolpu Otočec.

Stolp.Stolp.

 Razgled s Stolpa.Razgled s Stolpa.

 V Pocinovem lazu naletite na krog invazivnih in avtohtonih vrst v Notranjskem parku.V Pocinovem lazu naletite na krog invazivnih in avtohtonih vrst v Notranjskem parku.

 Zasnežena vrtača sredi Pocinovega laza, kjer spomladi in poleti domujejo pupki. Zasnežena vrtača sredi Pocinovega laza, kjer spomladi in poleti domujejo pupki.

Zaključek poti v Mlakavih dolinah. Zaključek poti v Mlakavih dolinah.

Mlakave doline. Mlakave doline.

Tudi s te točke in z jezerskega brega par metrov naprej se ponujajo čudoviti pogledi na zimsko pravljico. Tudi s te točke in z jezerskega brega par metrov naprej se ponujajo čudoviti pogledi na zimsko pravljico.

Cerkniško jezero v objemu snega in ledu. Cerkniško jezero v objemu snega in ledu.

Čudovita ustvarjalnost narave. Čudovita ustvarjalnost narave.

Pogled na Zadnji kraj.Pogled na Zadnji kraj.