Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Naravno akustični koncert pod Velikim naravnim mostom

petek 4. 08. 2023

Vabljeni na naravno akustični koncert dueta Ane Vipotnik in kitarista Igorja Leonardija!

Deli

Nastop Ane in Igorja bo doživetje za ljubitelje odlične glasbe in za ljubitelje narave, saj bo koncert potekal v amfiteatru mogočnega Velikega naravnega mosta, kar mu bo dalo posebno dimenzijo doživljanja. 

Prepustili se bomo ustvarjalnemu prepletu umetniškega zvoka dveh vrhunskih glasbenih ustvarjalcev in več sto miljonov let starega starega kamnitega oboka v mistični udorni dolini Rakovega Škocjana.
S koncertom želimo združiti najlepše, kar zmore ustvariti človek, z najlepšimi stvaritvami narave.

 KAJ?
Slišali bomo slovenske ljudske pesmi in avtorsko uglasbeno poezijo slovenskih pesnic in pesnikov, pa tudi še kakšen ‘world music’ komad in kak manj znan jazz standard. 

KDO?
Pevka Ana Vipotnik in kitarist Igor Leonardi sta kreativni par že od leta 1998. Kot gonilna sila zasedbe Fake Orchestra sta ustvarila štiri zgoščenke, ter le v zadnjih desetih letih odigrala preko 450 koncertov tako doma kot v tujini, kjer je skupina nastopala od Istanbula do New Yorka. Igor Leonardi je v svoji bogati glasbeni karieri igral s svetovno znanimi jazz glasbeniki in kultno rock skupino Metallica, na RTV Slovenija pa je bil idejni vodja glasbene oddaje Muzikajeto. Posebno poglavje njunega umetniškega sodelovanja so tudi nastopi v duetu, kjer repertoar sestavlja zelo širok izbor glasbenih zvrsti, ki zrcalijo njune najrazličnejše glasbene okuse in preference, med katerimi so tudi avtorske uglasbitve pesmi slovenskih pesnic in pesnikov, glasbe sveta in manj znani jazz standardi.

Veliki naravni most z dolino Rakovega Škocjana predstavlja naravovarstveno izjemno pomembno območje ter tudi naravni spomenik in naravno vrednoto državnega pomena.

KDAJ?
Torek, 8. avgust 2023, 19h – 20h (zaradi slabega vremena prestavljeno iz petka)

KJE?
Pod Velikim naravnim mostom v dolini Rakovega Škocjana

CENA:
- 15 EUR na osebo
- za družine 20 % popust

PRIJAVE in VEČ INFORMACIJ: Natalija Vrhunc, natalijavrhunc@yahoo.com
Prijave so obvezne, saj je število mest omejeno.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 4. 8. 2023 - 2023-08-04 19:00:00 2023-08-04 20:00:00 Europe/Ljubljana Naravno akustični koncert pod Velikim naravnim mostom Rakov Škocjan, Veliki naravni most Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 19:00 - 20:00

Lokacija : Rakov Škocjan, Veliki naravni most

Ostali dogodki